Сподели

Алвекта: Vector е SaaS решение за модернизация на машиностроенето и трансформацията му в бизнес на бъдещето

24 юни 2024 г.

 

 

Научете повече за ползите, които реализира Vector в машиностроителната индустрия, като заявите безплатна консултация със специалистите от Алвекта от ТУК!

Vector е цялостна информационна платформа, създадена от българската софтуерна компания Алвекта. Нейните специалисти създават Vector като SaaS платформа, за да осигурят на българския бизнес надеждно решение за дигитализация при релевантни конкурентни условия за използването ѝ. Информационното SaaS решение е разработено основно за компании от областта на машиностроенето, тъй като софтуерната му архитектура е оптимизирана за производства, характеризиращи се с голяма номенклатура. Внедряването на Vector е „стъпка“ към дигиталната трансформация на предприятията, имаща за цел да оптимизира дейността им чрез повишаване на производителността, ефективността, скоростта за изпълнение на заявките, както и да намали риска от грешки. Фирма ХЕС (Хидравлични елементи и системи), българско производствено дружество с над 50 години опит на пазара, е сред клиентите, доверили се на Vector. „Информационната платформа допринася за изпълнението на бизнес плановете им, както и за оптимизиране и моделиране на техните партньорски взаимоотношения“, коментираха пред ДигиталнаИндустрия.bg специалистите от Алвекта. Повече за предимствата на Vector в контекста на машиностроителните предприятия, както и за ползите от внедряването на платформата ще Ви разкажем в следващите редове.

Развитието на машиностроителния сектор е ключово както по отношение на самите машини и усъвършенстването им, така и за отраслите, в които те намират приложение – земеделие, транспорт, производство и консервиране на храни, строителство и т.н.

В зависимост от възможностите, капацитета и специалистите на производственото предприятие, оперативните му дейности могат да включват: генериране на идеи за подобряване на машинното оборудване, проектиране на машините, изчисления, конструкция, изграждане, развойна дейност и тестове за качество и надеждност, продажбата на машини и техните градивни елементи под формата на резервни части, свързани с експлоатацията на произвеждания продукт. Разбира се, не всяко машиностроително предприятие се занимава с производството на завършен експлоатационен продукт. В днешно време се наблюдава тенденция за внедряване на сложни машинни и производствени съоръжения, изработени чрез коопериране между заводи, специализирани в производството на различни елементи от конструкцията, като отделни агрегати, спомагателни устройства, резервни части и др.

„Надграждането на функционалността и експлоатационните характеристики на машините безспорно е от съществено значение за качеството на продукцията и производителността на предприятията. Но само по себе си не е достатъчно, имайки предвид все по-високите потребителски изисквания. Затова на помощ идва Vector. Информационната платформа обезпечава производствените и интралогистичните прцеси в заводите, отговаря за систематизирането и онагледяването на постъпилите заявки, складовата наличност, управлението на персонала и правилното разпределение и изпълнение на задачите, с цел постигането на максимална ефективност. Всичко това води до оптимизация на дейността, до прозрачност и проследимост, респективно до повече доволни клиенти“, поясниха от Алвекта.

Ако сте заинтригувани от информационната платформа Vector, не пропускайте възможността, да се възползвате от безплатна консултация, предоставена от специалистите на Алвекта. Повече за функционалностите на SaaS решението, ползите от внедряването му в машиностроителните предприятия, като и отговорите на още любопитни за Вас въпроси, можете да научите след като попълните формата за контакт от ТУК.

 

„Vector обезпечава интегрирано информационно покритие на управлението на процесите в индустриалните предприятия“, обобщиха професионалистите.

Сред функционалностите на цялостната информационна SaaS платформа са:

 • Управление на продажбите, в това число моделиране на перспективите в отношенията с клиентите и на реализацията (план, отчет, отклонения) на отношенията в продуктов и финансов аспект;
 • Управление на производството;
 • Управление на инженерната разработка, включително моделиране на перспективите на производствения поток и на реализацията му (план, отчет, отклонения);
 • Управление на доставките – моделиране на перспективите в отношенията с доставчиците за оборотен поток и за среда, както и на реализацията на отношенията в продуктов и финансов аспект;
 • Управление на финансите – моделиране на финансовия поток и на отношенията с партньори (клиенти и доставчици);
 • Управление на технологичната среда;
 • Управление на структурата и ресурсите на средата;
 • Управление на персонала;
 • Управление на разходите;
 • Управление на инвестициите;
 • Управление на проектите.

 

„Пазарното предимство на Vector е, че функционалностите му обезпечават изцяло дейността на предприятията. Те са обединени в единна дигитална платформа, разработена с интуитивен интерфейс за лесна употреба и бързо обучение на персонала. Нашият софтуер като услуга предоставя комплексно решение за бизнеси, които се стремят към успех в настоящето и в бъдещето“, категорични са от екипа на Алвекта.

Машиностроителният сектор обхваща голямо разнообразие от предприятия с разнородна насоченост, като:

 • Производство на металообработващи и дървообработващи машини, инструменти;
 • Производство на мото- и електрокари, подемно-транспортна техника, възли, изделия и части за автомобили, ремаркета и полуремаркета;
 • Производство на машини и оборудване за химическата и хранително-вкусовата промишленост (ХВП), селскостопанска техника;
 • Тежко инвестиционно машиностроене, метални конструкции, производство на метални изделия за вътрешния пазар;
 • Kорабостроене и кораборемонт;
 • Производство на хидравлични изделия;
 • Производство на отливки от черни и цветни сплави и др.

 

Общото между всички тях е Vector, специално оптимизиран към характерните специфики на бранша. „Софтуерният продукт визуализира и анализира операционните данни от производствените цехове, като по този начин ускорява работния процес и намалява риска от грешки. Фактът, че се хоства в облачно пространство, осигурява допълнително гъвкавост и изгодни условия за ползването му. Екипът ни от софтуерни инженери се грижи за поддръжката на информационната платформа, гарантирайки сигурност и надеждност за бизнеса“, посочиха от Алвекта.

Повече информация за Алвекта ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Алвекта (Alvecta), canva.com

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето