Сподели

Атикс: Вълнуващи приключения в света на роботите с надеждните сензорни решения на Leuze electronic

15 август 2019 г.

В трудоемките за хората товарно-разтоварни работи все повече и повече виждаме роботи! Във всяка област от индустрията, в която тези дейности могат да бъдат автоматизирани. Макар и много полезни, индустриалните роботи са опасни за хората, намиращи се в близост до техния обсег на действие. Затова днешната ни статия е посветена на сигурността. Изградена със сензорните решения на Leuze electronic.

Българската компания Атикс е дългогодишен специалист в областта на автоматизацията, предлагащ разнообразие от сензорни технологии с приложение в индустрията. „Представяме ви интелигентните решения за автоматизирано производство на немския разработчик Leuze electronic. Портфолиото на международния производител включва съвременни четци за идентификация на кодове, скенери и лазерни бариери за защита на работното пространство“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Атикс.


Едни от най-често срещаните приложения на индустриалните роботи са свързани с нуждата от автоматизирано товарене и разтоварване на машинни части. В работните клетки на индустриалните роботи за много кратък период от време се извършват редица въртящи и захващащи движения. „Тези зони трябва да бъдат надеждно защитени. Преди роботът да вземе даден елемент например, той следва да бъде уникално идентифициран, за да се гарантира, че се извършва правилната стъпка от обработката. Тук на помощ идват лазерните технологии, за някои от които ще разберете повече в следващите редове“, обясниха от българската фирма.

Контрол на работната област чрез сейфти скенер RSL 400

Leuze electronic създава решение за мониторинг на предната и страничната област на машините само с едно устройство с ъгъл на сканиране от 270°. Скенерът модел RSL 400 разполага с две автономни защитни функции и работни диапазони от 3 до 8.25 m. Устройството предлага бързо подравняване само в 5 стъпки с помощта на конфигурационен софтуер.

Скенерът RSL 400 за защита на работното място предоставя на операторите лесна инсталация чрез сменяема интелигентна връзка с конфигурационна памет. След това устройството може да бъде настроено чрез Ethernet или Bluetooth интерфейс“, споделиха от българската фирма.

Контрол на достъпа чрез светлинни завеси за безопасност MLD 500

Светлинните завеси за контрол на достъпа представляват приемо-предавателна система с обхват до 70 m, обхващаща дори ъглите на работната зона с няколко огледални колони. Устройствата са оборудвани с интегрирано лазерно подравняване, спестяващо време и разходи за инсталация.

Допълнителни характеристики на светлинни завеси MLD 500:

 - Лесна конфигурация чрез окабеляване;

 - Обмен на устройства на принципа Plug & Play посредством M12 конектори;

 - Интегриран индикатор на състоянието, дори и на дълги разстояния;

 - Допълнителен AS-i интерфейс.

Идентификация на кодове с четеца DCR 200i

Четците DCR 200i на Leuze electronic са оптимално приложение при идентификация на 1D и 2D кодове. Различните устройства от серията са разработени с интегрирани интерфейси, като Ethernet, RS232/422 и Profinet. „Предлагаме на пазара модели с обхват на четене от 40 до 360 mm. Модерните четци разполагат с браузър, базиран на многоезичен WebConfig инструмент за достъп по Ethernet, конфигурация и диагностика“, допълниха в заключение от Атикс.

Повече информация за Атикс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Атикс, Leuze Electronic, pixabay.com

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето