Сподели

Атлас Техник: Нов модул с интегриран контролер SREH-50-IOL на Afag – интелигентна идея за умни приложения

13 октомври 2022 г.

 

 

През последните години отделът за научно-изследователска и развойна дейност на Afag натрупа допълнителни знания и опит и създаде специален екип, разработващ технологии за вграждане. Тази далновидна инвестиция вече се изплаща: като утвърден доставчик на решения за индустрията Afag предефинира света на автоматизацията със своя интелигентен ротационен модул SREH-50-IOL с интегриран контролер.

„SREH-50-IOL е наистина уникален на пазара и е първият представител на новото поколение модули с вградена технология на Afag, който проправя път, по който след него ще минат и много други“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска и инженерингова компания Атлас Техник, която предлага и вгражда в изпълняваните от нея проекти гамата от продукти и системи на Afag.

Електрическият интелигентен ротационен модул SREH-50-IOL на Afag е оборудван с вграден контролер. Лесното кабелно свързване с помощта на само един кабел позволява лесната му интеграция в която и да е система. Технологията IO-Link осигурява захранването на модула и предаването на сигналите към PLC контролера на потребителя.

В конкретния случай вградената технология означава, че процесорът за данни, интегриран в приложението, поема функцията на контролер. „Тази технология е известна като програмируема логическа матрица в експлоатационни условия (FPGA). Тя се базира на програмируем логически блок, в който може да се зареди логическа схема. Това позволява да се контролират ротационни движения с висока точност. Благодарение на технологията IO-Link, се опростява кабелното свързване и интегрирането в системата на потребителя се реализира по-лесно, спестявайки в същото време и място в контролния шкаф“, поясниха специалистите на Атлас Техник.

Първият представител на изцяло ново поколение продукти

„Интелигентният ротационен модул SREH-50-IOL е първият в света от вида, използващ вградена технология. Компонентът е оборудван с интегриран контролер и интерфейс за IO-Link (порт от клас B) и поддържа с максимална скорост на комуникация от 230.4 kBd“, допълниха от българската компания.

Но има и нещо повече – тъй като не е необходим външен контролер, потребителят ще разполага с повече пространство в контролния шкаф, ще има по-малко работа от необходимата обикновено по електрическото проектиране и окабеляване и ще се нуждае от само един свързващ кабел за осигуряване както на захранването, така и на преноса на сигнали. Всички протоколи на шината са достъпни чрез външен IO-Link master.

„Благодарение на безлуфтовата предавка, интелигентният ротационен модул SREH-50-IOL с размери 50 x 50 x 75 mm се характеризира с непрекъснат задържащ момент и позволява повторение на движенията с точност от ± 0.015°. Ротационният модул е бърз, свободно програмируем и също така позволява непрекъсната ротация“, допълниха още от Атлас Техник.

Повече информация за Атлас Техник ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Атлас Техник, Afag

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето