Сподели

Айгер Инженеринг на прага на Индустрия 4.0 с иновативни услуги за дистанционен сервиз

13 февруари 2019 г.

Иновативните решения във фармацевтичната, опаковъчната и тютюневата промишленост са основна дейност на българското дружество Айгер Инженеринг, част от швейцарския холдинг Aiger Group AG. Но компанията вече надхвърля границите на конвенционалните инженерни задачи и отправя смел поглед към бъдещето, за да навлезе уверено в ерата на Индустрия 4.0. „Иновативните дейности и услуги, основани на дигитализацията, които инженерите на Айгер разработват, получават силен и позитивен отзвук в световен мащаб“, заявиха за Инженер.bg от българското предприятие.

Екипът на компанията в Пловдив проучва и развива услуги за дистанционна диагностика и обслужване на машините. Така на практика лесно, бързо и качествено могат да бъдат обслужени клиентите на компанията във всяка точка на света. Подобен „телесервиз“ може да обхваща дистанционно обучение, наблюдение и отстраняване на неизправности чрез уеб камера, например.

Подобен метод на работа означава не просто по-евтина услуга, но и по-бърза и по-качествена. А в основата му лежи 3D принтирането.

„Над 90% от компонентите, използвани в машините на компанията, са напълно цифровизирани, което означава, че разполагаме с 3D модели на почти всички части. Практически, ние сме на прага на възможността да предложим 3D печат на части, което не би било по-различно от отпечатването на документ на хартия“, коментираха от компанията и допълниха: „Скоро може би вместо да доставяме резервна част на нашия клиент, ние ще продаваме „ключа“, с който да може съответният елемент да бъде дублиран в съоръжението на клиента на 3D принтер".

Подобно решение звучи като съчетание между качествените резервни части и местното производство, в което се избягва утежняващата логистична дейност. Единствената все още съществуваща пречка, за да се осъществи напълно тази концепция, е, че доставчикът на машина и нейният ползвател трябва да работят на едно и също технологично ниво.

„Една от следващите стъпки е да внедрим използването на очила за виртуална реалност, с чиято помощ ще можем да извършваме изключително точна предварителна диагностика на машините. Смело твърдим, че Айгер не е далеч от това ниво на обслужване“, посочиха от дружеството.

„Чувстваме се подготвени да влезем уверено в следващата Индустриална революция“, заявиха смело от Айгер Инженеринг.

Ако и вие мислите, че професионалният ви път е свързан именно с високите технологии и Индустрия 4.0, не се колебайте да потърсите възможностите за професионално развитие в Айгер Инженеринг.

Повече информация за Айгер Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: pixabay.com

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето