Сподели

БГ Роботи: KR Quantec PA Arctic на KUKA е единственият палетизиращ робот в света за хладилни камери без защитен кожух

21 март 2023 г.

 

 

Произведен за използване в среда с екстремно ниски температури, KR Quantec PA Arctic на KUKA е разработен специално за палетизиране в хладилни камери за дълбоко замразяване, без използване на защитен кожух или нагревател на роботизираната ръка. Тези възможности го превръщат в изключително подходящо решение  за палетизиране в хранително-вкусовата индустрия, отличаващо се с конкурентни характеристики в световен мащаб. „KR Quantec PA Arctic е гъвкав палетизатор за използване в среда за дълбоко замразяване с температура до -30 °C. Като студоустойчиво изпълнение на доказаната продуктова гама KR Quantec PA, роботът KR Quantec PA Arctic изпълнява взискателни задачи за палетизиране при температури от -30 °C до +10 °C“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната инженерингова и търговска компания БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

При определени условия обработката на храни може да бъде трудна, например в хладилни складове. Тъй като условията на труд в тях са много тежки, все по-трудно се намират хора, които имат желание да работят в среда с риск от заболявания и наранявания. В резултат на това производителите на замразени храни страдат от липса на работници.

„Решенията за автоматизация в условия на ниски температури стават все по-търсени в производството на храни. Студоустойчивото изпълнение на KR Quantec PA Arctic има обхват от 3195 mm и полезна товароносимост от 120, 180 и 240 kg. Палетизиращият робот осигурява кратки времена за цикъл, висока гъвкавост и изключителна точност при хоризонтално и вертикално подреждане на палетите“, коментираха специалистите от БГ Роботи. “KR Quantec PA Arctic е единственият робот на пазара, който работи в хладилна среда без защитен кожух или нагревател на манипулиращата ръка, както и с електрозахранване до фланеца, което е предвидено за работа при екстремно ниски температури“, допълниха българските специалисти.

Внимателно манипулиране на хранителни продукти с мисъл за разходите

Като палетизиращ робот за работа в хладилни складове, KR Quantec PA Arctic работи с безкомпромисна надеждност и ефективност. Това означава липса на колебания в температурата на палетизираните стоки, отсъствие на отклонения в качеството и без образуване на лед върху замразените стоки.

В сравнение с конвенционалните решения със защитен отопляем кожух, този робот осигурява огромен потенциал за икономия на разходи, благодарение на минимизираните загуби на топлина и отсъствието на престои за подмяна на части.

Предимства на автоматизацията с Arctic – ред след ред и палет след палет в екстремни условия на студ:

 • Студоустойчивост:
  -
  Оборудван със специална хидравлична течност и нискотемпературни уплътнения;

  - Специална смазка в кабелния комплект за ниски температури;
  - Всички пластмасови части (например скоби) са подходящи за работа в хладилни камери;
 • Сила:
  -
  Висока гъвкавост, производителност и изключителна точност при хоризонтално и вертикално подреждане на палета;

  - Един от най-бързите палетизатори на пазара по отношение на времето за един цикъл;
  - Висока производителност, дори при пълен полезен товар от 240 kg;
 • Икономия на пространство и средства:
  - Възможност за иновативни концепции на работната клетка за палетизиране;

  - Изключително висок потенциал за икономия на средства в сравнение с решения със защитен кожух.

Повече информация за БГ Роботи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето