Сподели

БГ Роботи: Новите роботи KR QUANTEC на KUKA са надеждна инвестиция в бъдещето на вашето производство

01 август 2019 г.

Компанията KUKA, лидер в роботостроенето, създаде ново поколение на своя универсален и много успешен модел робот KR QUANTEC, отличаващ се с голям полезен товар, като го трансформира в изключително гъвкава дигитализирана машина. „KR QUANTEC вече може да бъде приспособен гъвкаво към различни производствени процеси, само с натискане на един бутон. Новият робот е по-ефективен, по-прецизен и по-бърз, а благодарение на добавения дигитален блок Motion Modes хардуерът се превръща в софтуер“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България - нови и втора употреба.

 „KR QUANTEC е първият в света индустриален робот, който се отличава с цифрови режими на движение (Motion Modes). Софтуерните разширения могат да се активират лесно чрез контролера на робота, оптимизирайки работата му при важни последователности от движения“, допълниха от фирма БГ Роботи. В зависимост от етапа на работа роботът може да превключва между отделните режими на движение. Това го прави гъвкав помощник в производството. KR QUANTEC поддържа следните работни режими:

Работен режим (Performance mode): изключително универсален и подходящ режим на движение за повечето задачи за автоматизация – от манипулиране и точкова заварка до обработка и зареждане/разтоварване.

Режим „Траектория“ (Path mode): използва се за непрекъснато движение по определена траектория и увеличава прецизността както за ниски, така и за високи скорости – например при адхезионно свързване, измерване или лазерни приложения.

Динамичен режим (Dynamic mode): най-добрият режим, когато целта е да се намали времето за един цикъл. Динамичният режим осигурява на KR QUANTEC по-голяма скорост и намалява времето за един цикъл с около 10%.

Атрактивни стойности на разходите по придобиване и значително намаляване на експлоатационните разходи

По-малкото резервни части в сравнение с предходните модели, ниската консумация на енергия, намалените изисквания за обучение и опростеното пускане в експлоатация водят до трайно намалени експлоатационни разходи. Към това се добавя и иновативната концепция за обслужване и поддръжка за постигане на оптимална ефективност по време на целия жизнения цикъл:

 - 50% по-малко резервни части: по-бърза смяна, по-голяма експлоатационна готовност;

 - Ниска консумация на енергия: Около 10% по-малки от сравнимите конкурентни предложения;

 - Минимални изисквания за обучение: използване на доказаната технология на KUKA;

 - Опростено въвеждане в експлоатация: по-бързо усвояване, усъвършенстван инженерен инструмент;

 - Иновативна концепция за поддръжка по време на експлоатационния живот с оптимална ефективност.

„С новия KR QUANTEC потребителите могат да се възползват от висока ефективност по време на на целия жизнен цикъл. Роботът е конструиран по такъв начин, че времето за поддръжка и ремонт е значително намалено, възможни са значително по-дълги интервали между профилактичното обслужване и е осигурена дори по-висока експлоатационна готовност на машината“, поясниха от БГ Роботи. Например:

 - Средното време между повредите (MTBF) е увеличено с 500%: 400 000 работни часа;

 - Средно време за ремонт (MTTR) е със 75% по-кратко: ​​0.25 работни часа;

 - Средно време за поддръжка (MTTM) е с 60% по-кратко: 4.83 работни часа;

 - Изключително висока техническа експлоатационна готовност: 99.999%.

KR QUANTEC: Технически конкурентен във всички области на производството

Сборът от иновативните характеристики на KR QUANTEC го поставят на едно от първите места в категорията роботи с висок полезен товар.

„Възможността за повишаване на полезната товароносимост също го прави изключително гъвкав. Тези и други нововъведения превръщат новия KR QUANTEC в стабилна инвестиция за бъдещето на всяко производство“, допълниха от БГ Роботи.

Гъвкаво проектиране на работни клетки и системи

С революционния си дизайн, чиито контури са намалени с 10% чрез оптимизация на манипулиращата ръка и по-малко заемано подово пространство, новият KR QUANTEC опростява инженерната дейност, дори в сложни производствени ситуации.

Освен това, изключително компактните размери на иновативната система за енергийно захранване също осигуряват по-лесна симулация и по-рентабилно проектиране на клетките. Значително съкратеният спирачен път на роботите допринася допълнително за постигането на компактна конструкция на клетките и системите и позволява гъвкавост при проектирането и внедряването на системите.

Оптимално портфолио от роботи за още по-бързи срокове на доставка

„Ако търсите робот с универсално приложение, подходящ за задачи в почти всички отрасли на промишлеността, новият KR QUANTEC е правилният избор. В категорията роботи с висок полезен товар моделът предлага товароподемност: от 120 до 300 kg и обхват: от 2700 до 3900 mm. Новото поколение роботи KR QUANTEC се предлага в много специфични варианти: като таванен монтаж, за леярското производство, монтаж върху рафтове или изпълнение за пресовани съединения. Оптимизираното портфолио води до по-кратки срокове на доставка.

„Глобализацията, цифровизацията и недостигът на квалифицирана работна ръка налагат намирането на решения за запазване на конкурентоспособността в металообработващата промишленост както на големите, така и на малките и средните предприятия. Автоматизацията е от решаващо значение в това отношение. По този начин вие можете да постигнете постоянно високо качество, като същевременно увеличите производителността. Роботите са една оправдана и надеждна инвестиция в бъдещето“, коментираха още в заключение от БГ Роботи.

Повече информация за БГ Роботи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето