Сподели

Бимекс Лимитид: Интелигентната iSMART фабрика на Mazak е подчинена на мотото „Свържете всичко с лекота“

13 май 2019 г.

В рамките на международното изложение MachTech & InnoTech Expo 2019, което се проведе от 15 до 18 април в София, утвърдената българска фирма Бимекс Лимитид обяви своето ново партньорство с немската компания Blum и показа богата палитра от решения, с които привлече вниманието на стотици посетители. Част от тях бяха: проект за интелигентна iSMART фабрика на Mazak, стругува машина, заваръчен робот, роботизирана клетка, плосък шлайф и още мн.др. „Работим активно и в производството и продажбата на машинни инструменти, режещи инструменти, диамантени инструменти и приспособления за обработка“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. 

Водеща част в портофолиото на фирмата са продуктите и услугите на световната корпорация Mazak, която през 2019 г. отбелязва 100 години от създаването си. По този повод Бимекс Лимитид взе участие в семинарната програма с тематична презентация, посветена на приноса на Mazak за развитието на обществото и технологиите. 

iSMART фабриката на Mazak: „Свържете всичко с лекота“ 

Интелигентната iSMART фабрика на Mazak разполага с нови оптимизации и модули, информираха от Бимекс Лимитид. Иновациите се тестват за Европа в завода във Великобритания и ще бъдат представени на изложението Emo Hannover. Мрежовата сигурност от фирмата са доверили на криптирана връзка от Cisco. 

Ключовите елементи, които правят впечатление, са: 

 - Mazak Care – концепцията на фирмата, подчинена на философията на четвъртата индустриална революция Industy 4.0;

 - Smooth Spindle Analytics – изключително полезна функционалност на „умната“ фабрика за следене на работата на шпинделите в качеството им на критични възли в устройството на машините;

 - MT connect adaptor – друго решение, което гарантира свързаност на машините по всяко време в комплексна мрежа и им позволява да комуникират по между си;

 - Mazak Sensobox – адаптира съществуващите машини към все по-интелигентното ново оборудване с помощта на MT connect adaptor, за да се осъществи безпрепятствен информационен поток;

 - Mazak sensor box – позволява сигурна връзка през интернет, а оттам и към облачните услуги Mazak Smart cloud;

 - Smooth link и Smooth monitor – решение, което осигурява достъп съответно през мобилно устройство и през настолен компютър.

„Все повече се разширява възможността за виртуална симулация на цели фабрики посредством виртуални близнаци. Това е ново ниво на 3D моделиране. Тенденцията е производство на машини с все повече сензори за непрекъсната оптимизация на работатата им“, заявиха още от Бимекс. 

Освен iSMART фабриката, на щанда на Бимекс присъстваше и стругова машина на Mazak със стругово-фрезови център.

 От портфолиото на фирмата бяха изложени още: 

 - Заваръчен робот Kawasaki със заваръчен апарат Lorch;

 - Роботизирана клетка с два робота и камера за разпознаване на детайлите;

 - Прибори за извънмашинна настройка и лазерно мерене на инструменти, чрез които се пести машинно време;

 - Нов модел машина за измерване Smile 320 на Zoler Германия;

 - Плосък шлайф Okamoto за детайли в една равнина;

 - Raycus fiber laser – лазерна маркираща машина за детайли;

 - Нишкова ерозийна машина с 6 оси, въртяща маса и стандартни X, Y, Z, оси. 

Новината, която от Бимекс Лимитид обявиха в рамките на форума е, че от началото на настоящата година имат нов партньор в лицето на немската компания Blum, която предлага висококачествено измервателно оборудване. 

Повече информация за Бимекс Лимитид ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Инженер.bg, mazakusa.com 

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето