Сподели

Бимекс Лимитид: Лесни за програмиране, бързи и прецизни, роботите на Kawasaki Robotics са духът на Индустрия 4.0

17 януари 2022 г.

 

Kawasaki Robotics е японска корпорация с над 50-годишен опит в роботизацията. За да засили своето присъствие в Централна и Източна Европа през 2020 г. компанията създаде своето европейско подразделение Kawasaki Robotics Central and Eastern Europe HUB, което отговаря за продажбите, маркетинга и сътрудничеството с партньорите ни в 12 държави на Централна и Източна Европа, включително и България. Към него функционира Център за обучение по роботика, знания от който вече са придобили и български специалисти.

„Заваряване, палетизиране, обслужване на машини, манипулиране, сглобяване, залепване, дозиране – всички тези приложения се отличават с голям потенциал за роботизиране на производствени процеси в съответствие с изискванията на Индустрия 4.0. Екипът на Kawasaki Robotics е произвел над 2000 вида роботи, като в това число влизат 80 модела за различни приложения, свързани с манипулиране и обслужване на машини, заваряване и палетизиране, които са сред най-често използваните“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска търговска и инженерингова компания Бимекс Лимитид, партньор на Kawasaki Robotics за българския пазар.

Център за обучение по роботика на Kawasaki Robotics в Краков

Централният офис на Kawasaki Robotics Central and Eastern Europe HUB се намира в град Краков, Полша. Към него работи и Център за обучение по роботика. Те се провеждат както присъствено, така и онлайн.

„Центърът предлага сертифицирани обучения за промишлени роботи и приложения на Kawasaki Robotics, които са предназначени за инженери по роботика и автоматизация. Всеки участник се обучава на индивидуална тренировъчна станция, включваща компютър, ръководство и робот. Обучителните сесии се провеждат с професионални лектори, които са инженери и практици с богат преподавателски опит. След всяко обучение завършилите  програмата получават сертификат“, разказаха от Бимекс Лимитид.

Първите български специалисти вече са преминали обучителен курс в Центъра в Краков. „Обучението в Краков ни предостави наистина изключителен опит. То включваше 4-дневен интензивен курс за обучение за начинаещи. Не знаехме какво да очакваме, тъй като опитът ни с роботите на Kawasaki e много малък. Нашите два робота RS080NF E02 са закупени неотдавна. Това, на което станахме свидетели, бе изключително интензивен и целенасочен начин на преподаване от страна на лекторите, с изцяло практическа насоченост в приятелска и добронамерена среда. По време на обучението всички наши притеснения се стопиха, тъй като ни бяха дадени изчерпателни отговори и примери на поставените от нас въпроси. След края на курса нашите инженери си тръгнаха с добра база от практически опит и знания за това как роботите се управляват и програмират, очаквайки с нетърпение да приложат наученото в реална работна среда”, споделя г-н Георги Михайлов от фирма ВСК Кентавър, чиито специалисти са получили сертификати от Центъра за обучение по роботика на Kawasaki Robotics.

Ако и Вие търсите оторизиран дистрибутор на Kawasaki Robotics в България, свържете се с Бимекс Лимитид. Можете да посетите и уебсайта: www.kawasakirobotics.bg, където ще намерите обща информация, казуси и предимства на роботизацията с решения на Kawasaki Robotics. Не пропускайте да направите и виртуален тур в Центъра за обучение на Kawasaki Robotics Central and Eastern Europe HUB.

 

Повече информация за Бимекс Лимитид ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Kawasaki Robotics

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето