Сподели

БР Техника с интригуващ разказ за технологичната среща между колаборативния робот APAS и винтоверта

01 юни 2021 г.

 

 

 

Бъдещето на роботизацията принадлежи на гъвкавите индустриални концепции

Концепцията за четвърта индустриална революция, която настъпва все по-уверено под наименованието Industry 4.0, отвори нови хоризонти пред индустриалното производство. Процесите стават все по-гъвкави, а компонентите, уредите и системите са още по-тясно свързани в обща мрежа. „За изпълнение на тази цел, Bosch Rexroth разработи колаборативния робот APAS assistant. Към него могат да се интегрират специални инструменти – например високопрецизната система за затягане на винтове на компанията за критични приложения. Резултатът е изключително гъвкав кобот-винтоверт. Благодарение на уникалната патентована технология за безопасност на колаборативните роботи APAS, служителите могат да работят директно с робота без никакъв риск за живота и здравето им“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от утвърдената българска инженерингова и търговска компания Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център на Bosch Rexroth у нас.

Уникалната „кожа“ с капацитивни сензори, която обгръща APAS и шпиндела на винтоверта, открива присъствието на хора в непосредствена близост и движението спира, преди да се е осъществил и най-малкият контакт. Това предотвратява сблъсъци и прави използването на предпазни заграждения и други средства за сигурност напълно ненужни. „APAS е отлично решение за еднообразни повтарящи се и уморителни задачи и гарантира най-високо качество благодарение на контролираната технология за затягане на Bosch Rexroth. Интегрирането в архитектурата за управление от по-високо ниво е възможно изключително лесно чрез всички най-често използвани комуникационни шини и индустриални протоколи“, заявиха от БР Техника.

Всичко, което обединява разбиранията за Industry 4.0

„Всеки може да се възползва от опита на компанията Bosch Rexroth, която е не само производител, но и потребител. Независимо дали се нуждаете от стандартно или специално решение, Вие ще получите професионални и компетентни съвети за приложението на колаборативните роботи APAS assistant“, допълниха българските специалисти.

Предимства на решението за затягане на винтове с кобот APAS:

  • Съвместимост: технология на затягане на винтове и колаборативен робот от един производител;

  • Безопасност: автоматично спиране, преди да докосне служител, благодарение на разположените над 100 сензора;

  • Спестяване на пространство: компактен винтовертен блок без предпазно заграждение;

  • Прецизност: прецизни винтови съединения във всеки момент от производството;

  • Конструкция с висока здравина: решението е проектирано за непрекъсната работа в режим 24/7;

  • Висока гъвкавост: възможност за индивидуално решение след консултация със специалисти на Bosch Rexroth.

Технически данни на разработената от Bosch Rexroth система от затягане на винтове робот:

  • Подходящо решение за осъществяване на критични по отношение на безопасността и функционалността винтови съединения, съгласно строгите изисквания на VDI/VDE2862;

  • Робот APAS и винтовертен блок, обезопасени срещу произволен контакт с хора;

  • Автоматично разпознаване на разположението на детайлите и местата за винтовите връзки чрез вградена камера;

  • Сертифицирано решение в съответствие с европейския стандарт IEC13849.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето