Сподели

БР Техника: С коботите на Kassow Robots, Bosch Rexroth прави още една стъпка към Фабриката на бъдещето

21 юни 2022 г.

 

 

На 18 март 2022 г. д-р Марк Вухерер, член на Изпълнителния съвет на Bosch Rexroth, и Кристиян Кесоу, управляващ директор и съсобственик на Kassow Robots, подписаха в Копенхаген сделката по придобиването от страна на Bosch Rexroth на акции на датската компания Kassow Robots. Така Bosch Rexroth стана собственик на мажоритарния дял акции в Kassow Robots, чието седалище е в Копенхаген, Дания, и по този начин разшири портфолиото си от решения за автоматизация, предназначени за Фабриката на бъдещето. „Придобиването позволява на Bosch Rexroth да предлага решения от един източник, особено в индустриалния сектор за производство на потребителски стоки и мобилни устройства, включително на акумулаторни батерии и на полупроводници“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от утвърдената българска инженерингова и търговска компания Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център на Bosch Rexroth у нас.

Bosch Rexroth традиционно инвестира в автоматизация на производството

Датската компания Kassow Robots разработва и произвежда колаборативни роботи, наричани още коботи, за индустриални приложения в производствените си обекти в Копенхаген, Дания, и в Прага, Чехия. „Леките роботи на Kassow Robots могат да се използват по различни начини в промишлеността. Те се отличават с голяма полезна товароносимост и работен обхват, като се побират и в най-тесните пространства. Благодарение на своите седем оси, коботът на Kassow Robots подобно на ръка хваща предмети, намиращи се зад ъгъл, което предоставя уникална гъвкавост на пазара към настоящия момент”, поясниха от БР Техника.

„Колаборативните промишлени роботи са важен градивен елемент на гъвкавата фабрика на бъдещето“, споделя д-р Марк Вухерер, член на Изпълнителния съвет на Bosch Rexroth, който отговаря за продажбите на решения за автоматизация на производството. „Има огромно търсене на гъвкави роботизирани системи. През следващите години се очаква пазарът на коботи да нараства с по 15 – 20% всяка година. Искаме да се възползваме от този потенциал и да разширим нашето портфолио с колаборативните роботи на Kassow Robots. Това ще бъде от полза за нашите клиенти в индустриалния отрасъл за производство на потребителски стоки и мобилни устройства, включително на батерии и на полупроводници“, пояснява Вухерер.

Bosch Rexroth ще съдейства за глобалната експанзия на роботите на Kassow Robots

„В лицето на Bosch Rexroth намерихме партньор, който е международен лидер в автоматизацията на производството. Вярваме, че компанията ще ни помогне да разширим нашата бизнес дейност. Това ще ни позволи да стъпим на нови пазари с портфолио ни от коботи“, коментира Кристиан Кесоу, основател, управляващ директор и съсобственик на Kassow Robots.

След старта на продажбите на първите два модела коботи през 2019 г., продуктовата гама на Kassow Robots вече обхваща пет модела колаборативни роботи. Те са с радиус на действие от 850 до 1800 mm, полезна товароносимост от 5 до 18 kg и могат да развиват скорост на ставите до 225°/s. Всички модели разполагат с по седем оси и са лесни за програмиране и експлоатация. Софтуерът предоставя модулна платформа, позволяваща лесно интегриране на периферни устройства, като грипери, системи за машинно зрение или други персонализирани функционални възможности.

Благодарение на комбинацията от широк работен обхват и голяма полезна товароносимост, коботите могат да изпълняват широк спектър от задачи за автоматизация: от опаковане, зареждане на машини и приложения за вземане и поставяне, до визуален контрол на качеството. В сравнение с по-малките промишлени роботи, разходите за интеграция са много по-ниски. Други техни характеристики са присъщата на коботите безопасност и по-малкото им тегло.

Bosch Rexroth е „двигател“ в развитието на Фабриката на бъдещето

„Само подовете, таваните и стените ще бъдат стационарни и фиксирани. Всичко останало ще бъде взаимозаменяемо и гъвкаво – така Bosch Rexroth вижда Фабриката на бъдещето“, коментираха от БР Техника. „Компанията непрекъснато лансира решения, които се вписват оптимално в тази концепция. Портфолиото й включва софтуер за производство, технологии за задвижване и управление, дигитални асистиращи системи за служители, както и интелигентни производствени и транспортни роботи. С коботите на Kassow Robots портфолиото на Rexroth вече ще включва и колаборативни роботи за широк спектър от приложения в производствените предприятия“, допълниха още от БР Техника.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth, Kassow Robots

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето