Сподели

БР Техника: Водеща компания прави стъпка към фабриката на бъдещето, интегрирайки смарт система от Bosch Rexroth

01 април 2023 г.

 

 

Близо 40 години италианската машиностроителна компания S.EL.ME.C. с централа в Киети, Абруцо, Южна Италия, удовлетворява индивидуалните изисквания на свои клиенти от различни индустриални сектори, разработвайки надеждни системи за кратък период от време. Постигането на висока вътрешна добавена стойност налага създаването на високоефективни решения с бърз инженеринг и лесно последващо въвеждане в експлоатация.Bosch Rexroth е дългогодишен партньор на компанията и благодарение на интегрираното комплексно интелигентно решение Smart Function Kit, S.EL.ME.C. успява да проектира, инсталира и пусне в експлоатация машини за впечатляващо кратко време, същевременно осигурявайки абсолютна прозрачност на процеса“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от утвърдената българска инженерингова и търговска фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), която е основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

Енергоспестяваща и високоефективна серво преса със Smart Function Kit Pressing на Bosch Rexroth

В процеса на разработка на електрическа серво преса за високоскоростен монтаж на двигатели за автомобилен завод в Словакия, S.EL.ME.C. се обръща за съдействие към Bosch Rexroth.

Компанията има нужда от електромеханична система за генериране, визуализация, оценка и съхраняване на свързващата сила и оптималните разстояния при процесите на пресоване и сглобяване, а Smart Function Kit Pressing се оказва оптималното решение“, разказаха българските специалисти.  

Инженеринг и въвеждане в експлоатация за рекордно кратко време

Подсистемата, предоставена от Bosch Rexroth, съчетава механични и електро компоненти от Rexroth с интуитивен софтуер.

„С помощта на модерни електронни инструменти мехатронният комплект може да бъде оразмерен, конфигуриран и поръчан онлайн бързо и лесно. Параметрите на задвижването се остойностяват автоматично благодарение на предварително инсталиран оперативен софтуер, а системният асистент/уизард предоставя ясни насоки по време на въвеждането в експлоатация“, поясниха от БР Техника.

Надеждна, компактна и лесна за управление машина с пълна прозрачност на процеса

Проектираната от италианския производител S.EL.ME.C. серво преса  е със сила на пресоване до 30 kN и осигурява изключително кратки циклични времена. Така, всеки нов цикъл на пресоване започва на всеки 5.5 s.

„Благодарение на интелигентния HTML5-базиран софтуер, машиностроителната компания може да използва потребителския интерфейс на серво пресата на всички свои устройства. Генерираните параметрични криви за сила/ход се анализират въз основа на дефинирани елементи за оценка и резултатите се съхраняват във вътрешна база данни. Интегрирана функция за експортиране позволява данните да бъдат ефективно прехвърлени за анализ с цел по-нататъшна оптимизация“, обясниха от българското инженерингово дружество.  

Автоматизация от бъдещето

Решенията за индустриална автоматизация са доказано успешни, ако отговарят на нуждите на потребителите във всички производствени фази – от проектирането на продукта до следпродажбеното обслужване. „За S.EL.ME.C. мехатронната смарт система Smart Function Kit Pressing на Bosch Rexroth прави още една стъпка към фабриката на бъдещето“, категорични са от БР Техника.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето