Сподели

Дигиталният свят на Liebherr, или как млади специалисти разработват „умни“ хладилници

23 май 2018 г.

In Macedonian

Дигитализацията и тенденциите за все по-голяма свързаност на уредите в едно домакинство  налагат кардинална промяна и в самите производствени компании. Осъзнавайки този факт, Либхер-Хаусгерете Марица насочва усилията си към все по-активно развитие на развойната дейност, при това чрез средствата на информационните технологии. „Името ни вече се свързва и с възможност за реализация в IT сферата. Съвместно с колегите от Германия, развиваме нов високотехнологичен проект, който е насочен към електрониката в хладилната техника“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от българското дъщерно дружество на международния концерн Liebherr.

В най-новия технологичен проект на Либхер-Хаусгерете Марица участват три групи софтуерни специалисти: програмисти на вградени системи, дизайнери на потребителски интерфейс и софтуерни тестери. „Екипите са изградени от млади, талантливи и амбициозни хора с опит в областта на информационните технологии и в развоя на софтуер за вградени системи“, споделиха от Либхер.

А ето и какви са предизвикателствата в тяхната работа:

Програмисти на вградени системи: Софтуерът определя функциите на хладилника – той управлява вентилите, вентилаторите, осветлението, компресорите и другите компоненти. Необходимо е той да бъде изключително надежден – в това се състои и основната задача на този вид IT специалисти.

Дизайнери на потребителски интерфейс: „Потребителският интерфейс осигурява взаимодействието между човека и машината, в нашия случай – с хладилника. Всички функции се симулират предварително, създават се графични конфигурации и по този начин се тестват възможностите за управление“, обясниха от Либхер относно работата на втората група разработчици.

Софтуерни тестери: Те се грижат за верифициране на софтуерната система в условия, близки до реалните, като тази среда проверява дали всеки едни от компонентите работи по зададените параметри. „Тестването е последната стъпка на проверка, която трябва да установи дали системата е готова да влезе в производство“, подчертаха от Либхер.

„С нас Вие развивате идеите си. Те стигат до света, вместо да стоят заключени в килера“, заявиха от българската производствена компания. Това е и мотото, с което Либхер-Хаусгерете Марица приканва млади, амбициозни специалисти да се включат в разрастващите се екипи. „Като част от международна технологична корпорация ние предлагаме атрактивни работни позиции за тези, които не се страхуват от съвременни професионални предизивикателства“, добавиха още от Либхер.

Либхер-Хаусгерете Марица предлага богата гама хладилници и фризери с оптимален комфорт на обслужване и иновативни решения с висока енергийна ефективност. От основаването си в България през 2000 г. дружеството бележи динамично положително развитие и днес е водеща компания с над 1900 служители и годишно производство от над 900 000 уреда.

Повече информация за Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал:  Либхер-Хаусгерете Марица

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето