Сподели

Автоматичният струг MS32-6 на Index осигурява ефективно производство в условия на Industry 4.0

05 ноември 2020 г.

 

 

Със своите марки Index и Traub днес Index Group е един от водещите световни производители на CNC стругови машини. Многошпинделният автоматичен струг MS32-6 на Index, който може да бъде конфигуриран според индивидуалните нужди, представлява съвременна концепция за машина, която отговаря и на най-високите изисквания. „Стругът е с шест основни шпиндела, до два синхронизиращи шпиндела и до 12 инструментални супорта, които могат да бъдат конфигурирани като напречни шейни по осите X/Z, шейна за канали по оста X или шейна за пробиване по оста Z“, коментираха за Инженер.bg от Галика България, клон на интернационалната компания Galika, която предлага у нас металообработващи и измервателни машини на водещи производители.

Гарантирано: оригиналът е на Index

Това, което отличава машините на Index от другите стругове, е шпинделният барабан. „Компактният барабан на шпиндела на MS32-6 осигурява максимална прецизност във всяка позиция чрез използване на зъбни предавки. Ядрото се състои от шест интегрирани в барабана електрошпиндела с течно охлаждане. Плавното регулиране на скоростта на въртене, високата тягова сила, компактната конструкция, лесното техническо обслужване и съвременната технология за синхронизиране са критериите, които отличават многошпинделните автоматични стругове с ЦПУ на Index“, поясниха от Галика.

Независими скорости на въртене

Оптималната скорост на въртене може да бъде програмирана за всяко положение на шпиндела на MS32-6 и за всеки режещ ръб на инструмента, дори по време на обработката. Като резултат се постигат оптимално начупване на стружката, високо качество на повърхността, намалено време за производството на един детайл и удължен живот на инструмента. „Потребителите могат да обработват материали с висока якост, което преди не бе възможно с многошпинделни машини. По време на обработката може да се променя и скоростта, като така се избягва допълнително време за настройка“, допълниха експертите на Галика.

 

Операторски пулт за лесна интеграция в среда на Industry 4.0

Операционната система iXpanel осигурява възможност за свързване в мрежа на струговете MS32-6. Така персоналът винаги разполага с цялата необходима информация за ефективно производство, непосредствено на машината. iXpanel вече е включен в стандартното изпълнение на струговете и може опционално да бъде надграден. „Потребителите могат да използват iXpanel в зависимост от организацията на производство – това е концепцията Industry 4.0, съобразена с конкретните нужди“, заявиха от българското дружество.

В iXpanel е интегрирана последно поколение система за управление S840D sl на Siemens. Друг акцент е големият 18.5” сензорен монитор, който спомага за постигане на максимална ефективност на машината чрез оптимално настроени процеси на работните цикли. Освен това се предлагат технологични цикли за често повтарящи се обработващи операции, гарантиращи безопасна работа на машината и оптимално качество на обработката. „Интелигентната обработка стартира винаги с начален екран на контролера. Други функции могат да бъдат показвани на втори екран и дори в стандартното изпълнение, операторът може да се възползва от преки, свързани с конкретната обработка инструкции и помощ като чертежи на детайли, спецификации за настройка, инструменти за програмиране, документация и др. iXpanel разкрива още повече своите възможности чрез опционалния индустриален компютър VPC, който може да бъде поставен в контролния шкаф. Благодарение на опционалния VPC компютър, машината също лесно се интегрира в IT мрежови структури“, допълниха от Галика.

 

Основни характеристики на MS32-6:

  • Високодинамичен супорт с плъзгащи направляващи;

  • Ос Z без износване благодарение на хидростатичните опори на пинолите;

  • Супорт за прорязване на канали и пробиване с висока производителност на рязането при максимално кратки времена на обработка;

  • Фронтално открит струг за обработка на прътов материал;

  • Обработка на детайли в патронници със зареждане и сваляне чрез робот;

  • Бърза настройка на инструментите благодарение на системата за бърз захват Index с W-образно зъбно зацепване;

  • До 6 инструмента за обработка на задната страна на детайла чрез револверен синхронен шпиндел;

  • Стандартно изпълнение: операционна система iXpanel с 18.5” сензорен монитор за работа в среда на Industry 4.0 и система за управление Siemens S840D sl.

Повече информация за Галика - клон АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Галика България, Index

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето