Сподели

Електро Плюс: Сигналните колони EOS поддържат мрежови възможности за работа в среда на Smart Factory 4.0

05 октомври 2020 г.

 

 

Доказаният италиански производител на акустични и оптични сигнални устройства за промишлеността и транспорта Sirena разшири серията модулни сигнални колони EOS с нов модул WM MULTI. „Той създава двоен светлинен ефект, което прави използването на колоните още по-гъвкаво. По този начин освен постоянната светлина за нормална сигнализация, новия модул може да осигури и по-ясно забележим сигнал (светлинни импулси) за сигнализация на конкретна ситуация“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага решенията на Sirena у нас.

„Серията EOS включва както отделни модули, така и напълно сглобени сигнални колони, които са отлично решение за машиностроителните предприятия. Всички модули EOS, включително акустичните, са със степен на защита IP69K, което ги прави подходящи за индустриална среда, в която се използва почистване с високо налягане и температура“, допълниха от доказаната българска търговска и инженерингова фирма.

Устройствата се отличават с гладка повърхност, която предотвратява отлагането на замърсявания. Оптичната сигнализация с колоните EOS е оптимално решение за среди с висока яркост благодарение на прозрачния опален купол, който позволява ясно разграничаване между състоянието ON и OFF на колоната.

„Сигналните колони предлагат отлично разпределение на светлината на 360°. Оптичната сигнализация е в 5 различни цвята – червен, оранжев, зелен, син и прозрачен – под формата на отделни модули или RGB модул, който има 5 различни цвята“, поясниха от Електро Плюс. Освен с високата си степен на защита, колоните се отличават и с универсалност на окабеляването (NPN/PNP). Възможно е свързването на до 5 оптични модула и един акустичен модул, който е с два канала на звука. „Серията сигнални колони EOS притежава и мрежови възможности за работа в среда на Smart Factory 4.0“, допълниха още от Електро Плюс.

EOS WM е свързващият модул на сигналните колони EOS. Със своите 7 електрически контакта той позволява монтаж на максимум 7 светлинни модула или 5 светлинни модула + 1 акустичен модул (двуканален). EOS WM се доставя с горен капак, когато няма да бъде инсталиран акустичен модул. „Управлението на светлинния ефект с новия модул WM MULTI е изключително интуитивно благодарение на превключвателя в основата на устройството, като всеки цвят може да се управлява независимо по отношение на светлинния ефект“, информираха от Електро Плюс.

EOS LM e интегриран LED сигнален модул, който се предлага в 5 цвята с постоянна светлина. Възможни са и други светлинни ефекти при използване на PLC контролер. LM RGB е многоцветен LED светлинен модул, осигуряващ пет различни цвята с постоянна светлина, като е възможна реализацията и на други светлинни ефекти при използване на PLC контролер. EOS LM и EOS LM RGB практически не изискват поддръжка благодарение на вградената LED технология, която гарантира до 100 000 часа експлоатация при нормални условия, без вибрации и драстични температурни промени.

„EOS SOUNDER e пиезоелектричен акустичен модул, а EOS SOUNDER A+ е магнитодинамичен акустичен модул. EOS SOUNDER и EOS SOUNDER A+ предлагат 12 звука с 2 канала (8 + 4). Устройствата позволяват използването на двата канала чрез свързване на два от седемте налични контакта на свързващия модул. За всеки канал е възможно да се избере звук чрез DIP-превключвател“, заявиха в заключение от Електро Плюс.

Повече информация за Електро Плюс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Електро Плюс, Sirena, pixabay.com

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето