Сподели

Гамата CRX на FANUC включва коботи, които дори начинаещ потребител в роботизацията може лесно да използва

15 януари 2024 г.

 

 

През последните години популярността на колаборативните роботи, или т.нар. „коботи“, значително нарасна. Колаборативните роботи използват доказани във времето функции за безопасност, като предлагат по-гъвкаво решение за роботизирана автоматизация и изискват по-малко място за монтаж в сравнение с традиционните индустриални роботи. „Продуктовата гама от коботи на FANUC, включително новата серия CRX, е наследила същите интелигентност и надеждност, които предлагат от десетилетия традиционните промишлени роботи. Пример за това е технологията iRVision на FANUC, включваща 2D и 3D машинно зрение, която при новите коботи е внедрена директно в тях като plug & play функция. Серията включва моделите CRX-5iA с товароносимост 5 kg и обсег 994 mm, CRX-10iA с товароносимост 10 kg и обсег 1249 mm, CRX-10iA/L с товароносимост 10 kg и обсег 1418 mm, CRX-20iA/L с товароносимост 20 kg и обсег 1418 mm и CRX-25iA с товароносимост 25 kg – 30 kg и обсег 1756 – 1889 mm“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България.

Колаборативните роботи CRX се внедряват бързо и имат лесна настройка

Гъвкавият кобот от ново поколение FANUC CRX се отличава с бързо внедряване и лесна настройка. Тъй като както коботът CRX, така и неговият контролер са с малко тегло и компактни размери, отпада необходимостта от използването на специално оборудване, като например кран, за да бъдат поставени на нужното място. Малката заемана площ и мощният контролер R-30iB mini plus на CRX не изискват предпазни заграждения и се захранват от стандартен електрически контакт 230 V, което прави настройката им изключително лесна. „Всички тези предимства помагат на компаниите да намалят разходите си, да спестят ценно пространство и да подобрят си крайните резултати“, категорични са от ФАНУК България.

Лесно програмиране, висока надеждна и безопасност

В сравнение с други колаборативни роботи важна отличителна характеристика на CRX е възможността за програмиране от типа drag & drop. „Ако погледнем в исторически аспект, само до преди 30 години програмирането на робот се извършваше чрез програмните езици FORTRAN или C++. Беше задължително инженерите и техниците по поддръжката да знаят и да използват тези програмни езици“, продължиха коментара си от компанията. „Днес картината е коренно променена – работните точки на кобота лесно се програмират с помощта на новия таблет за управление. Използването на drag & drop интерфейса гарантира лесно и бързо програмиране без необходимост от предишен опит в областта на роботиката“, допълниха от ФАНУК България.

Коботите CRX – оптимално решение за задачи с голям и малък обем

Благодарение на широката гама от грипери (EOAT), доставяни от одобрени партньори на FANUC, колаборативният робот лесно може да превключва между различни задачи. Възможностите за приложението му са наистина безкрайни, но най-често срещаните са: инспекция с изкуствен интелект, електродъгово заваряване, обслужване на машини, палетизиране, вземане и поставяне с помощта на машинно зрение, довършителни операции, шлифоване и др. Тези възможности правят колаборативните роботи подходящи за разнообразни индустриални отрасли и приложения.

„Коботът FANUC CRX е единственият колаборативен робот на пазара, гарантиращ 8 години работа без нужда от поддръжка на двигатели, редуктори, сензори, кабели и смазки. CRX се характеризира с индустриалната надеждност на FANUC, доказана чрез ускорени експлоатационни тестове на следните части: отливки, редуктори, кабели, сензори и печатни платки“, информираха от ФАНУК България.

Защо да изберете кобот FANUC CRX?

FANUC е доставчик както на хардуерни, така и на софтуерни технологии, които са се доказали през годините. „Когато става въпрос за автоматизация, възможността да работите с един доставчик е голямо предимство, което оптимизира целия процес. Като свидетелство за нашия опит, наскоро FANUC обяви, че компанията е произвела и доставила своя милионен робот. Какво означава това за Вас? Сигурност, защото FANUC е интелигентният избор! Ние имаме доверието на милиони потребители и сме водещ световен доставчик на CNC, роботика и роботизирани машини“, допълниха от ФАНУК България.

 
С безплатните обучителни видео клипове за коботи можете да научите колко е лесно да използвате коботите CRX. Регистрирайте се днес ТУК и вижте демонстрационните видеа за тяхната лесна употреба и настройка, които ще Ви стимулират да преминете към роботизирана автоматизация с коботи.

 

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето