Сподели

Интралогистика и роботизация с БР Техника и Bosch Rexroth: Фабриката на бъдещето оживя на събитие в Пловдив

05 март 2024 г.

 

Как дадена производствена компания да създаде фабрика на бъдещето още днес? Отговор на този въпрос получиха гостите на специализираното събитие, което фирма БР Техника проведе на 28 февруари т.г., за да представи най-новите продукти и цялостни решения с марка Bosch Rexroth, включени в портфолиото ѝ. В рамките на няколко часа клиенти на българското дружество се запознаха със системата за вътрешна логистика Active Shuttle, седемосните роботи Kassow, транспортната система TS2, както и с редица успешно изпълнени от компанията проекти. Екип на Инженер.БГ имаше удоволствието да присъства на експертните презентации, а днес Ви представяме всичко най-любопитно от събитието.

Бюро за развитие Техника (БР Техника) е българска компания, специализирана в предоставянето на системни решения за автоматизация, роботизация и дигитализация на процеси, както и в областта на хидравликата и пневматиката. От години фирмата е основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth, а нейни клиенти са големи и малки производствени компании от различни индустриални сектори. Именно техни инженерни екипи БР Техника посрещна в новата си база на бул. „Кукленско шосе“ 47 край Пловдив.

Официален старт на събитието бе даден с кратко представяне на компанията от г-н Мартин Кирилов, управител, г-жа Антоанета Генчева, управител, и Владимир Димов, регионален търговски мениджър. Основната част от продуктовите презентации бе изнесена от румънските им колеги от Bosch Rexroth – Лауренцо Поп (Laurentiu Pop), Николае Крунтeану (Nicolae Crunteanu) и Каталин Драгита (Catalin Draghita).

Active Shuttle – гъвкава и умна система за интралогистика в Индустрия 4.0

„We move, you win” е мотото, под което утвърденият международен бранд развива дейността си през последните години. Следвайки този подход, Bosch Rexroth предоставя на пазара технологии, повишаващи безопасността, качеството и производителността на индустриалните операции, в.т.ч. интралогистичните процеси. Ето защо основен фокус в програмата на събитието бе поставен върху автономния мобилен робот Active Shuttle, предназначен за автоматизиран транспорт на материали и изделия между работните станции. „Проектирана за бързо внедряване и интуитивна работа, системата Active Shuttle автоматизира и стандартизира вътрешния поток от материали и стоки, като осигурява високо ниво на надеждност и безопасност. Управлява се чрез ActiveShuttle Management System (AMS) или посредством уеббазиран потребителски интерфейс, а карта на маршрута се създава чрез софтуера ROKIT Locator. В допълнение 3детекция на препятствия, базирана на камера, повишава безопасността“, коментираха презентаторите.

Във видеото по-горе можете да видите как функционира Active Shuttle, а допълнителни технически подробности очаквайте в следващите материали на Инженер.bg по темата.

Седемосните коботи Kassow – подходящи дори за малки производства

Основаната в Копенхаген, Дания, компания Kassow Robots разработва и произвежда 7-осни леки колаборативни роботи за индустриални приложения, като вече е част от групата Bosch Rexroth. „Коботите са с полезен товар от 5 до 18 kg и обсег от 850 до 1800 mm при съвместни скорости до 225°/s. Благодарение на бързото им въвеждане в експлоатация и гъвкавото им приложение, те са подходящи дори за малки и средни предприятия, които не разполагат с вътрешни специалисти по роботика, като им позволяват да постигнат сложна автоматизация“, уточниха специалистите.

Гамата колаборативни роботи Kassow се състои от пет модела в зависимост от обхвата и товароносимостта.

Кой е най-добрият мотиватор за производствените екипи?

А защо автономността на отделната личност е най-силният вътрешен мотиватор за работа и развитие, пред аудиторията коментира инж. Владислав Великов, консултант с дългогодишен опит в областта на автоматизацията, мотивацията, изграждането на екипи и обученията. Неговата презентация предизвика задълбочена дискусия по въпроси като: Кога и къде е необходима автоматизацията; Как да мотивираме служителите си; Как да изградим работещи и сплотени екипи; Как да организираме вътрешните процеси така, че да постигнем оптимални резултати.

Презентациите бяха подкрепени от нагледни демонстрации на представените продукти, а г-н Владимир Димов завърши събитието, като представи множество разнообразни технологични решения, реализирани от БР Техника специално за нуждите на конкретни клиенти.

Благодарим на екипа на БР Техника за поканата и пожелаваме на компанията още много успешни събития, иновативни проекти и верни клиенти!

Вижте повече от атмосферата на демонстрациите в снимковата ни галерия по-горе.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето