Сподели

IоТ плaтфopмa за енергиен мениджмънт на Schneider Electric мониторира, изготвя прогнози и повишава сигурността

18 май 2020 г.


 

Системата за енергиен мениджмънт EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане на Schneider Electric е внедрена във ферментационния завод за фармацевтични продукти и фуражни добавки на Биовет в гр. Пещера. „Тази система е специално създадена да осигурява качествено електрозахранване на съоръженията и непрекъснатост на работните процеси с критично значение. Високотехнологичното решение, което предлагаме, гарантира максимална оперативна ефективност чрез мониторинг на електроенергийната мрежа в реално време“, обясниха от Шнайдер Електрик България за Инженер.bg.

Днес за всяко модерно производствено предприятие е стратегически важно вграждането на иновативни продукти, позволяващи да се мисли за прехода към дигитализация на системите и процесите в него. Именно такова решение е системата за енергиен мониторинг EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане на Schneider Electric. 

В кризисната ситуация, свързана с COVID-19, високата степен на дигитализация и автоматизация в производството става все по-актуален въпрос. В тази връзка, най-новото поколение технологии дава възможност на двете партниращи си компании – Биовет и Шнайдер Електрик България да продължат работа при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. 

Системата за енергиен мониторинг EcoStruxure™ Power SCADAExpert v.8.2 с разширени възможности за отчитане повишава сигурността и безопасността на хората и активите, като същевременно оптимизира надеждността и непрекъсваемостта на захранването, подобрява ефективността на процесите и постоянно следи за качеството и потреблението на енергия”, посочиха от Шнайдер Електрик България. 

Инсталираното оборудване на Schneider Electric в модерния завод на Биовет включва сухи трансформатори Trihal, КРУ SM6, разпределителни табла ниско напрежение Prisma, устройства за компенсация на фактора на мощността Varset и шинопроводи Canalis.

 

По своята същност EcoStruxure™ на Schneider Electric е IоТ плaтфopмa. Нейният софтyеp oптимизиpa вътpeшнитe пpoцecи чpeз пocтoяннo cлeдeнe нa ĸaчecтвoтo и пoтpeблeниeтo на енергията и дaвa възмoжнocт зa aĸтивeн ĸoнтpoл. Платформата работи нa тpи нивa – първото включва oтдeлнитe ycтpoйcтвa, втopoтo обхваща пo-cлoжнитe cиcтeми, ĸoмyниĸaциятa и yпpaвлeниeтo, a тpeтoтo ниво включва oблaчнoбaзиpaнитe peшeния, ĸoитo пoзвoлявaт дa ce cъбиpaт и aнaлизиpaт дaнни. „Последното е от особено значение при вземане на peшeния зa бизнeca и изготвяне на точни прогнози за циĸъла нa eĸcплoaтaция и пoддpъжĸa“, коментираха от българското дружество на Schneider Electric. 

Повече информация за продуктите, които Schneider Electric предлага можете да намерите на уебсайта на компанията. 

Източник на снимковия материал: Schneider Electric, Шнайдер Електрик България

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето