Сподели

Мари-Бентц: Дигиталните платформени везни KDP – отговорът на KERN за Industry 4.0

12 април 2018 г.

Концепцията Industry 4.0 навлиза във все повече технологични процеси. Утвърденият немски производител на висококачествено оборудване за измерване на тегло KERN включи в обширното си портфолио дигитални платформени везни, които могат да се интегрират във всяко производство, ориентирано към Industry 4.0. „Чрез дигиталните платформени везни KDP всички установени стойности могат лесно да бъдат прехвърлени и обработени като цифрови или сравнителни данни чрез много налични интерфейси. Това спестява разходи, време и ресурси и осигурява още по-ефективна работа”, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Мари-Бентц, която предлага изделията на KERN на българския пазар.

Свързването на везната с таблет или компютър осигурява ефективно използване на приложенията, които се намират на тези устройства и са специално разработени за конкретното производство. „Програмите са лесни и удобни за използване и често могат да бъдат актуализирани и надграждани при необходимост. Това дава на потребителя максимална гъвкавост при визуализация, обработка и архивиране на установените данни от претеглянето“, поясниха от Мари-Бентц.

Дистанционното управление на везната се извършва чрез външни превключватели или компютри с комуникационен протокол KCP (KERN Communication Protocol), който е съвместим със SICS (Standard Interface Command Set, Level 0/1). Комуникационният протокол на KERN (KCP) е стандартизиран интерфейсен набор от команди за везни, произведени от KERN или други производства, позволяващи визуалзиация и контрол на всички техни параметри и функции. Уредите на KERN с KCP комуникационен протокол могат лесно да бъдат интегрирани с компютри, промишлени системи за управление и други цифрови системи.

Функцията PRE-TARE позволява изваждане на предварително установено тегло на опаковката при контрол на напълването. Везните KDP са свободно програмируеми устройства за претегляне, поддържащи функционалност за визуализация на стойности като дължина на влакно g/m, тегло на хартията g/m2 и мн.др.

Стандартното изпълнение на везните е с вграден индикатор за нивелиране и регулируеми крачета за точно изравняване на скалата, като по този начин се постигат максимално точни резултати от претеглянето.

За модели с размери на претеглящата платформа 146×146×80 mm (Ш×Д×В), стандартното изпълнение включва и предпазен прозрачен екран.

„Доставката включва софтуер BalanceConnection за настройка и управление на KDP везните, широкоформатен дисплей на стойностите, изчислени от компютъра, както и прехвърляне на тези данни към други приложения и програми“, заявиха в заключение от Мари-Бентц.

Повече информация за Мари-Бентц, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мари-Бентц, KERN

 

 

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето