Сподели

Мехатроникс: Устойчивите AIoT решения на Delta стимулират прехода към следващо ниво на дигитална трансформация

17 май 2024 г.

 

 

Под мотото „Дигитализирано производство за иновативно бъдеще“ Delta представи разнообразие от интелигентни индустриални решения и високопроизводително оборудване по време на тазгодишното издание на Изложението за умно производство Smart Manufacturing Taiwan and Electronic Equipment Exhibition 2024, което се проведе в края на април в Тайван. „Посветен на разработката на авангардни системи и технологии, глобалният лидер демонстрира различни кибер-физични интелигентни производствени решения с интегрирана AIoT функционалност (б.ред. Изкуствен интелект на нещата), приканвайки индустриите заедно да преминат към следващото ниво на дигитализираното производство“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от утвърдената българска инженерингова и търговска фирма Мехатроникс, официален партньор на Delta Electronics за България.

Акцентите на щанда на Delta тази година включваха високопрецизно индустриално оборудване с цифров близнак и решения за електромонтаж, склад и логистика, които спомагат за оптимизиране на производствената ефективност и за намаляване на въглеродните емисии.

Интелигентни производствени решения

Глобалната тенденция към интелигентно производство ускорява дигитализацията на предприятията. По време на своето участие Delta представи интелигентни решения за сглобяване на електронни компоненти, които оптимизират операциите и осигуряват мониторинг на производството и състоянието на оборудването с цел постигане на цялостна системна интеграция и ефективно измерване на производителността.

„Базираната на AIoT платформа за процесна автоматизация на компанията предоставя различни интелигентни функции, включително наблюдение в реално време, автоматична проверка на качеството и WIP диагностика“, уточниха от Мехатроникс.

Високопроизводителни решения с дигитален близнак и интелигентно оборудване

Автоматизираното оборудване е от решаващо значение за високоефективно умно производство. За да отговори на текущите нужди на предприятията с малък обем и голям продуктов микс, Delta представя решения с цифров близнак, включващи платформата за разработка на виртуални машини DIATwin. Тя позволява на производителите на техника да симулират новоразработените машини във виртуална платформа, за да намалят времето и разходите за разработка. Освен това DIATwin дава възможност за офлайн конфигурация на оборудването за бърза интеграция и нулево време на престой. 

„Демонстрации на живо на софтуерно интегрирана робот-базирана трансформируема машина RTM, интелигентна система за монтаж на електроника и машина за пресоване посрещаха посетителите на щанда на Delta, онагледявайки силата на интелигентните функции, които подобряват производителността и същевременно запазват машинната конфигурация за бъдеща проследимост на процеса“, коментираха специалистите от Мехатроникс.

Умни интралогистични решения

С цел минимизиране на грешките в ежедневните складови операции, като подреждане, комисиониране, инвентаризация и вътрешна логистика, системата за управление на склада DIAWMS и системата за управление на материалите DIAMCS на Delta спомагат за безпроблемното интегриране на машини, производствени линии и персонал във фабрики и складове, автоматично генерирайки оптимизирани пътища за изпращане на материалите. „Тези две системи значително намаляват разходите за инвентаризация и загубите, подобряват ефективността и производителността на складовите процеси и създават напълно автоматизирана работна среда“, подчертаха от компанията.

Интелигентни устойчиви промишлени решения и SCADA системата VTScada

„Сериозно ангажирана от години за постигане на глобалните цели за нулев въглероден отпечатък, Delta представя пълен набор от интелигентни зелени промишлени решения за подобряване на инфраструктурата на съоръженията в подкрепа на намаляването на въглеродните емисии, генерирани от производствената дейност на различните индустриални сектори. Благодарение на SCADA системата VTScada „всичко в едно“, която събира и визуализира данните от работата на оборудването, производствените линии и съоръженията, производителите имат възможност дистанционно да наблюдават и управляват производствените операции, както и да анализират енергийното потребление за максимизиране на енергийната ефективност“, допълниха още от Мехатроникс.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics, canva.com  

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето