Сподели

Напълно интегрираното решение variTRON 500 на JUMO е бъдеще за автоматизацията

25 март 2019 г.

Утвърденият производител на индустриална измервателна техника JUMO поставя началото на нова ера в автоматизацията с интегрирания централен модул за обработка на данни JUMO variTRON 500. „По отношение на техническите си възможности системата попада в най-високия клас на вградените системи, тъй като се отличава с висока скорост на функциониране и гъвкава експлоатационна философия“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от ЮМО България.

В JUMO variTRON 500З за първи път се използва напълно нова хардуерна и софтуерна платформа. По време на разработването на системата най-висок приоритет е нейната мащабируемост. Резултатът е модулен, гъвкав и преди всичко ефективен във всички аспекти продукт. Основата на JUMO variTRON 500 е хардуерна платформа с 800 MHz процесор, която може да се използва като вариант с едно, две или четири ядра в зависимост от приложението.

Софтуерът има модулна структура, базирана на Linux, и позволява отлична мащабируемост по отношение на производителността, паметта и интерфейсите. Други особености са специфичната конфигурация за всеки потребител и редакторът на данни за технологичните процеси.


В системата могат да бъдат интегрирани няколко операторски пулта чрез CODESYS TargetVisu ​​или CODESYS WebVisu, както и до 64 интелигентни свързващи модула.

В бъдеще JUMO планира да предостави библиотеки за визуализация на специфични операции на потребителя чрез CODESYS TargetVisu ​​или CODESYS WebVisu. Гъвкавостта се осигурява посредством интегрирането чрез CODESYS на всички важни системни шини (б.ред. Modbus RTU или TCP master и slave, Profinet IO контролер, EtherCAT master и OPC UA сървър).

Предвижда се също интерфейсът Profinet IO да позволява алтернативно свързване към по-високи нива на управление през Modbus TCP.

Повече информация за ЮМО България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ЮМО България, JUMO

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето