Сподели

Новият робот RS013N с усъвършенствана структура на рамото на Kawasaki е сред най-бързите в своя клас

10 ноември 2020 г.

 

 

Най-новото допълнение към успешната серия универсални роботи R на Kawasaki се отличава с голяма скорост, минимално заемано пространство, максимална гъвкавост и висока степен на защита IP67 както за рамото, така и за основата. „RS013N на Kawasaki Robotics е нов 6-осен робот с максимален полезен товар от 13 kg. Той притежава доказаните експлоатационни предимства на роботите от серия R, допълнени с усъвършенствана структура на рамото и намаляване на теглото на основата“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Бимекс Лимитид, която предлага системите и решенията на Kawasaki Robotics на българския пазар.

„Направените подобрения осигуряват постигането на едни от най-бързите работни скорости към момента за този клас роботи и много широк работен обхват. Новият робот на Kawasaki е подходящ за използване в различни индустриални отрасли, включително в приложения за производство на храни и в чисти помещения. RS013N предлага отлични функционални и екологични характеристики, които го превръщат в предпочитано решение в технологични линии за асемблиране, обработка на материали, зареждане на машини и множество други задачи“, допълниха от доказаната българска търговска и инжерингова фирма.

Сред най-бързите роботи в своя клас до момента

RS013N има обхват от 1460 mm, което осигурява по-голяма гъвкавост при проектирането на производствени системи. Усъвършенстваната структура на рамото и задвижващата система водят до значително подобрена скорост и ускорение.

Чрез адаптиране на стойностите на ускорението към товара и позиционирането RS013N се отличава с оптимизирана производителност и значително намалено време на един работен цикъл.

Вътрешна Ethernet комуникационна връзка и степен на защита IP67

Прахоустойчивият робот RS013N се характеризира с напълно закрити двигатели и водоустойчиви електрически връзки. Той е сертифициран със степен на защита IP67 за рамото и основата.

Роботът, който е предназначен за монтаж на пода, стената или тавана, поддържа Ethernet комуникационна връзка, разположена в конструкцията на рамото. Тя позволява лесно свързване на системи за машинно зрение и други устройства.

„Новият робот RS013N ще бъде наличен за поръчки от 4 януари 2021 г.“, коментираха още от Бимекс Лимитид.

Повече информация за Бимекс Лимитид ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Kawasaki Robotics

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето