Сподели

Онлайн инструментът HGO на Festo стимулира дигитализацията, съкращавайки с до 70% времето за развой

14 ноември 2019 г.

 

 

С помощта на онлайн инструмента Handling Guide Online (HGO) на Festo проектантите вече са в състояние да създават оптимална система за операции по преместване за рекордно кратко време. „Независимо дали става въпрос за преместване по една ос, за портална система за преместване в две равнини или за триизмерна портална система, сега конструкторите могат да разработят точното решение за изключително кратко време. Благодарение на интуитивната конфигурация и софтуера за поръчки, те, освен че могат да проектират изключително компактни или динамични роботи, работещи в правоъгълна координатна система (декартови роботи), са в състояние също и да използват услугата на Eplan за предоставяне на електрически схеми и файлове с данни за процеса на пускане в експлоатация“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Фесто ЕООД.

Handling Guide Online от Festo предлага на проектанти и конструктори интелигентен и интуитивен инструмент за конфигуриране и създаване на нови системни решения, без да се нарушава веригата за създаване на стойност. Това е възможно благодарение на интегрираната платформа за конфигуриране и поръчки на необходимите продукти от онлайн каталога на Festo. Така, само с няколко клика на мишката, проектантите могат да създадат оптимална стандартна система за задачи по преместване, включително и CAD модел. „Отделните етапи, като запитване за оферта, проектна схема, ценообразуване и CAD дизайн, които преди отнемаха от 10 до 15 дни, вече могат да бъдат направени само за минути с помощта на Handling Guide Online“, поясниха от Фесто ЕООД.

Пълна верига на стойността

Handling Guide Online намалява сроковете за окомплектоване и доставка от близо два месеца до само няколко седмици. Новите стандартизирани продукти съкращават също времето за параметризиране и въвеждане в експлоатация. По този начин производителите на машини и системи могат да намалят с около 70% времето от началото на разработката до внедряването ѝ в производството. Благодарение на този инженерен инструмент, проектантите разполагат с повече време и пространство за творчески подход при планиране и проектиране на основните технологии, предмет на дейността на компаниите.

„Поръчката към Festo се осъществява само с един клик на мишката. Специалистите на компанията в областта на манипулиращите системи доставят за изключително кратко време готовата за инсталиране система директно до машината или завода, включително цялата потребителска документация в съответствие с Европейската директива за машинно оборудване“, коментираха от Фесто ЕООД.

Високоскоростни декартови роботи

Инструментът HGO вече предлага и високоскоростни декартови роботи, базирани на EXCT със скорост от 90 вземания за минута, както и равнинни портални системи на базата на серията EXCH, които постигат цикли със скорост от 100 вземания за минута. „Компактните двуизмерни и триизмерни портални системи от серията EXCM са оптимално решение за работни приложения при асемблиране на малки части, производство на електронни елементи или лабораторни процеси“, допълниха от българския офис на Festo.

Електрически схеми Schematic Solution от Eplan

Защо специалистите да губят време в решаването на не особено продуктивни задачи, когато има услуга, която да направи това вместо тях? Всъщност създаването на един проект в Eplan, в зависимост от сложността му може да отнеме няколко часа, като допускането на грешки е напълно възможно. Използването на Schematic Solution автоматизира много от стъпките на процеса и следователно освобождава време за творчески задачи, а също така създава проектна документация без никакви грешки. Индивидуалното решение за електрическите вериги и пневматичните диаграми могат да бъдат закупени като Eplan проект и като PDF файл чрез Schematic Solution във Festo App World.

Данните се управляват систематично през целия процес и като резултат се създава Eplan проект с уникален идентификационен номер за всяка отделна система. С натискането на един бутон се генерира документация за системата без грешки с мехатронно изображение на конфигурираните вентилни острови и електрически клеми, като CPX, VTSA или MPA. Благодарение на интегрирането на услугата за електрически схеми, конфигурирането на манипулационни системи е не само по-надеждно, но и по-евтино, защото пести ценно време, което може да се използва за творческо решаване на други задачи.

Ефективно пускане в експлоатация

„Festo предлага файлове с данни за бърз процес по пускане в експлоатация. Файловете са индивидуално създадени на базата на въведените потребителски данни и изчислената система. Те могат да бъдат прехвърлени директно в контролера на двигателя. Файлът с данни за процеса по въвеждане в експлоатация съдържа набор от стойности, специално изчислени за манипулационната система, включващи размери на осите, характеристики на двигателя, параметри на подаването и динамични характеристики.

Съществува специална функция, която позволява автоматичното изчисляване на настройките на контролера въз основа на полезния товар, общото тегло и динамиката на системата, въведени от потребителя.

Стъпка напред в дигитализацията

С Handling Guide Online Festo стимулира навлизането на дигитализацията и подкрепя своите клиенти при цифровизацията им в съответствие с концепцията Industry 4.0. „Като експерт в областта на автоматизацията Festo съчетава своите натрупани познания за индустриалните приложения с най-новите разработки на информационните технологии, за да реализира онлайн приложения за практическа индустриална автоматизация. Festo използва също цифрова комуникация, за да подкрепи своите клиенти в процеса на дигитализация на тяхното производство“, разказаха от Фесто ООД. „Т.нар „Digital Customer Journey“ направлява клиентите с надеждна и изчерпателна информация през портфолиото на Festo – от сключването на договора и конфигурацията, през процеса на поръчка и доставка, до въвеждането в експлоатация и поддръжката, както и дори до обучение на персонала, предлагано от Festo Didactic“, допълниха в заключение от българския офис на световния технологичен лидер в автоматизацията.

Повече информация за Фесто ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Festo, Фесто ЕООД

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето