Сподели

Пазарен дебют на нов компактен робот манипулатор LR-10iA/10 на FANUC с 10 kg полезен товар и обхват от 1101 mm

06 април 2022 г.

 

 

FANUC, световен лидер в областта на роботизацията и автоматизацията, разработи нов робот с напълно затворена конструкция LR-10iA/10, който е не само лек и компактен, но предлага голям работен диапазон и висока устойчивост срещу проникване на прах и вода. „Комбинацията от малко тегло, висока скорост, преносимост и затворена конструкция превръща новия LR-10iA/10 в изключително атрактивно предложение за приложения, свързани с обслужване на машини, както и за задачи в логистиката“, съобщиха за Инженер.bg от ФАНУК България.

С полезна товароносимост на китката от 10 kg, максимален обхват от 1101 mm и тегло от само 46 kg, LR-10iA/10 може да се монтира по различни начини, включително на пода, тавана или стената. Малкото тегло на робота го прави подходящ и за монтаж върху мобилни платформи.

Роботът LR-10iA/10 заема същата площ като съществуващия LR Mate 200iD/7L, но разполага с 1.4 пъти по-голяма полезна товароносимост на китката и 1.2 пъти по-голям максимален обхват. Освен това, благодарение на степента си на защита IP67, роботът е оптимално решение за обслужване на машини, в които наличието на замърсители като охлаждаща течност, стружки и смазка е обичайно явление.

Благодарение на своя тънък профил, новият робот може да работи в тесни пространства в рамките на работната зона на машината, осигурявайки ефективни операции по зареждане и разтоварване. „Задачите по подбор в логистиката, при които FANUC наблюдава нарастващо търсене през последните години, са още едно възможно приложение, при което внедряването на LR-10iA/10 е много полезно”, поясниха от ФАНУК България.

Роботът използва най-новото управление R-30iB Plus на FANUC в допълнение към конвенционалния пулт за обучение iPendant, като в същото време се предлага и интуитивният, лесен за използване Tablet TP. Освен това както при всички роботи на FANUC, LR-10iA/10 може да бъде конфигуриран със сензори за машинно зрение и широка гама от интелигентни функции, които допринасят за повишаване на гъвкавостта.

„FANUC започна да доставя роботите LR-10iA/10 от януари 2022 г., след като представи модела за първи път на изложението EMO Milano 2021. Там той бе монтиран върху мобилна количка за обслужване на FANUC ROBODRILL, а акцентът бе поставен върху способността на робота да оптимизира приложенията за обслужване на машини. По време на престоя му, в очакване на завършването на обработката, роботът можеше да бъде видян да извършва бързи многоосни движения, за да демонстрира своята пъргавина и скорост“, разказаха още от ФАНУК България.

LR-10iA/10: Вашият оптимален избор за малки роботизирани клетки за автоматизация:

- Изключително подходящ за задачи по асемблиране, зареждане/разтоварване, опаковане и манипулиране на материали;

- С голяма полезна товароносимост от 10 kg;

- Хоризонтален работен обхват: 1101 mm;

- Вертикален работен обхват: 1988 mm;

- Същата заемана площ като LR Mate 200iD/7L, но с 1.4 пъти по-голяма товароносимост на китката и 1.2 по-голям максимален обхват;

- Напълно затворена конструкция със стандартна степен на защита IP67, позволяваща монтаж вътре в машината;

- Поддържа инерция на китката от 0.28 kgm² и сила на натиск от 170 N;

- Гъвкав монтаж (подов, под ъгъл, таванен), в това число и върху мобилни платформи;

- В бъдеще се очаква FANUC да представи още варианти на робота.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето