Сподели

Нова платформена везна KGP на KERN, разработена в съответствие с многобройните приложения на Industry 4.0

22 април 2019 г.

В условията на свързаното производство и концепцията за Четвъртата индустриална революция – Industry 4.0, всички устройства могат да работят в мрежа. „KERN разработи нова платформена везна KGP за промишлени приложения с конверторен модул от аналогов в цифров формат, която е много добро решение за многобройните приложения на Industry 4.0“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Мари-Бентц, която предлага изделията на доказания немски производител на българския пазар.

С комбинацията от платформена везна (KERN KFP V20 IP65) и конверторен модул A/D (KERN YKV-01) операциите по претегляне отговарят напълно на изискванията на Industry 4.0. Единственото, което трябва да направи потребителят, е да инсталира везната и да включи конверторния модул в мрежата. Така данните от претеглянето бързо могат да бъдат прехвърляни към свързаните мрежи и компютри. Устройствата са със стандартно изпълнение с USB порт и поддържат комуникационен интерфейс RS-232. Форматите за трансфер на данни могат свободно да се конфигурират.

Платформените везни KGP се предлагат в различни варианти на интерфейсите:

 - WLAN интерфейс, KERN YKV-01;

 - Bluetooth интерфейс за данни, KERN YKV-02;

 - Възможни са и други интерфейси по заявка от клиента, например конверторният модул A/D може да бъде доставен с Ethernet комуникационен порт.

Технически характеристики на измервателните устройства:

 - Функции: претегляне, тариране;

 - Вътрешна резолюция: 16 милиона деления;

 - Измервателна честота: 10 Hz;

 - Лесно конфигуриране с предоставения софтуер;

 - KERN YKV-01: Здрав пластмасов корпус;

 - KERN YKV-01: Подходящ за монтаж на стена и монтаж върху DIN шина;

 - KERN YKV-01 размери Ш/Д/В: 100×127×28 mm;

 - Материал на платформата: неръждаема стомана;

 - Работен температурен интервал: -10 °C/+40 °C;

Доставката включва:

 - Промишлена платформена везна KFP;

 - Конверторен модул KERN YKV-01;

Софтуер за настройка и управление на KERN YKV-01 за широкоформатна визуализация на стойностите върху компютър, както и за прехвърляне на тези данни към други приложения и програми. Това означава, че показаният резултат може да се преобразува във всякакъв комуникационен формат за различните потребителски програми, например SAP, Oracle и др.

Информация за фирма Мари-Бентц, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мари-Бентц, KERN

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето