Сподели

SpaceCAD: Solid Edge вече се предлага с интегриран ALMA ASCO софтуер за проектиране на сложни ламаринени изделия

06 март 2024 г.

 

 

Една от добрите практики на Siemens Digital Industries Software е партньорството на компанията с множество доказани софтуерни компании, което има за цел създаването на специализирани приложения за разширяване на възможностите на нейните клиенти и партньори. „Отличен пример в тази посока е взаимодействието ѝ с ALMA ASCO Software – водещ разработчик на CAD/CAM софтуер за производството на ламаринени изделия и активен участник в партньорската програма на Siemens с фокус върху решения, интегрирани със Siemens Solid Edge. Интеграцията между двата продукта с основание може да се определи като оптимално решение за машиностроителните компании“, коментираха от SpaceCAD за ДигиталнаИндрустрия.bg. В следващите редове ще Ви представим повече информация за предимствата и приложенията на специализирания софтуерен пакет.

Софтуерните решения на ALMA ASCO контролират много технологични процеси за производство на ламарина и машинно заваряване, от стандартни машини до по-сложни инсталации. „Те осигуряват незабавни измерими конкурентни предимства и са разработени да предоставят отлично потребителско изживяване. Интегрирането със съществуващите CAD, PDM, CAM и ERP процеси на всеки производител е ключова възможност за оптимизиране на бизнеса му. Софтуерът ALMA ASCO е интегриран в Solid Edge за версиите на цялостната софтуерна платформа, обновени след 2020 г.“, поясниха българските специалисти 

Като официален дистрибутор на софтуерните решения на Siemens Digital Industries Software, SpaceCAD осигурява достъп на българските потребители до революционния дигитален пакет за проектиране и производство на ламаринени изделия.

Софтуерът ALMA ASCO се състои от различни модули, фокусирани в няколко фундаментални области, сред които:

Насоки за дигитален дизайн: Софтуерът поддържа CAD насоки за дигитален дизайн в производственото проектиране, налагащи ключови параметри, които гарантират качество и технологичност. „Софтуерът ALMA ASCO инспектира детайлите от ламарина бързо и ефективно по време на процеса на проектиране в Solid Edge и гарантира, че те отговарят на специфичните за компанията производствени възможности. Потребителят „обучава“ системата със стандартни функции, като отвори, жалузи и резби. Тези характеристики се разпознават автоматично по време на процеса на проектиране през производството“, обясниха от SpaceCAD.

Производствено ориентирана обработка: Тя позволява задаването на специфични за съответния производител параметри на огъване по време на процесите по проектиране и подготовка на производството. Характеристиките на огъване на модела се визуализират в чертежа на Solid Edge с ключова информация за всяко отделно огъване.

„Потребителят избира инструмента, който да се използва за създаване на огъване, от специфична за компанията база данни. Тя показва само инструментите, които са допустими за определения материал и дебелина“, поясниха от SpaceCAD.

Разпознаване на характеристиките на дизайна и производството: Автоматичното разпознаване на характеристиките, използвани за операции с метални листове, включва процесите по формоване, нарязване на резба и изрязване на елементи. Софтуерът автоматично интерпретира характеристики като жалузи, вдлъбнатини и резби, специалните видове обработка (рязане, гравиране, пасвания и т.н.), необходими за осъществяването им и на тази база генерира правилните спецификации за създаването на NC траектория на инструмента.

Автоматично определяне на машинните времеви цикли: На ниво постпроцесор, софтуерът автоматично задава необходимото технологично време за производствените операции, включително огъване, рязане, фрезоване и щанцоване.

„Немският производител Brückner Trockentechnik използва Solid Edge за механичен дизайн, заедно със софтуера ALMA ASCO за производство на ламарина. Утвърдената компания проектира и произвежда машини за покрития и довършване на текстил, които включват много мащабни компоненти и възли от ламарина. Brückner използва няколко компонента от интеграцията на софтуера ALMA ASCO в Solid Edge, включително CAM изход и проверка, както и съветник за огъване. Те също така са интегрирали извеждането и управлението на машинно готови DXF файлове с помощта на Siemens Teamcenter“, допълниха още българските професионалисти.

Siemens Smart Expert си партнира и с BCT Technology, специалист по софтуерни решения и услуги в областта на цифровата процесна верига, за разработката на няколко допълнителни решения за клиенти на Siemens, свързани с управление на качеството.

Повече информация за СпейсКад ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: SpaceCAD (СпейсКад), Siemens Digital Industries Software, canva.com

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето