Сподели

Висока производителност, гъвкавост и ефективност с роботизирана клетка за заваряване на FANUC

19 октомври 2018 г.

Изискванията към заваръчните процеси непрекъснато се увеличават и едно от решенията, обединяващо високото качество и високата повторяемост на процеса, е роботизираното заваряване. Използването на промишлени роботи позволява постигането на висока гъвкавост при процеса на точково и електродъгово заваряване. В тази връзка лидерът в индустриалната автоматизация и роботизацията FANUC предлага на своите клиенти високоефективна роботизирана клетка за заваряване, състояща се от заваръчен робот FANUC AM 100iC/8L, инверторен заваръчен апарат TPS 400i Pulse, периферни устройства и съоръжения за безопасност.

Използването на индустриален робот съвместно със специализирано заваръчно оборудване дава възможност за постигане на висока степен на автоматизиране на заваръчния процес. Резултатът е по-качествен заваръчен шев, по-висока производителност и ефективност“, обясниха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България.

Роботизираната клетка за заваряване е готова за използване система. Тя е предварително проектирано и интегрирано съоръжение, позволяващо заваръчният процес да започне незабавно след механичното позициониране на клетката.

„Съществуват много и различни варианти на изпълнение на заваръчна клетка, като изборът на подходящата конфигурация за дадено приложение е от съществена важност за постигане на добра ефективност и бърза възвръщаемост на инвестицията“, посочиха още от компанията.

Изцяло интегрираното решение между заваръчния робот и импулсния инверторен заваръчен апарат предлага по-голяма гъвкавост на оператора при избора на отделните процеси в зависимост от приложението. Това гарантира заваряване с оптимални параметри при всяка стойност на напрежение на дъгата, независимо от вида на материала и диаметъра на заваръчната тел.

Технически параметри на роботизирана клетка за заваряване:

 • Робот FANUC AM 100iC/8L
  - Обсег: 2028 mm
  - Полезен товар: 8 kg
  - Брой оси: 6
  - Повторяемост: ± 0.08 mm

 • Заваръчни функции на робота

  - Tast
  - Touch Sensing
  - Coordinated motion

 • Позиционер FANUC 2-Axes
  - Полезен товар: 500 kg
  - Повторяемост: ± 0.05 mm
  - J1 обсег: 270°
  - J2 обсег: 480°

 • Заваръчна машина – TPS 400i Pulse е 400
  - Токоизточник MIG/MAG Pulse
  - Заваръчен ток: 3 – 400А
  -
  Станция за почистване на горелката

 • EtherNet IP

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето