Сподели

Volkswagen ще трансформира два от заводите си в модерни производства с роботи на FANUC

15 декември 2020 г.

 

 

Японският гигант в областта на автоматизацията и роботизацията FANUC стана партньор на автомобилната компания Volkswagen (VW) при всеобхватното навлизане на ориентирани към бъдещето задвижващи технологии в нейните производствени мощности. „Съгласно подписания договор FANUC ще достави 1400 нови робота за заводите на VW в Емден, Германия, и Чатануга, САЩ. Те ще бъдат използвани на конвейерните линии за асемблиране на автомобилните купета и в производството на батерии“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България.

„С навлизането на новите електрически превозни средства изискванията към роботите в автомобилната промишленост се промениха. Благодарение на нашата широка гама от модели, ние можем да реагираме на тази тенденция по бърз и надежден начин“, коментират от ФАНУК България.

В момента заводът на VW в Емден се трансформира в едно от най-модерните производства за автомобили. От 2022 г. над 800 робота на FANUC ще произвеждат в него ново поколение електрически превозни средства на VW. Заводът в Чатануга, САЩ, също ще бъде разширен, за да се превърне в център за производството на електрически превозни средства на VW за Северна Америка. От 2022 г. заводът в Чатануга ще използва приблизително още 600 нови робота FANUC.

Японската компания, чието седалище е в подножието на планината Фуджи, присъства на европейския пазар вече над 40 години. Компанията осигурява поддръжка и наличност на резервни части за всички свои продукти за неограничен период от време в световен мащаб.

„С гарантирането на тази услуга и непрекъснатата наличност от резервни части ние сме в състояние да убедим клиентите ни, че техните решения за автоматизация ще бъдат гъвкави и в същото време устойчиви. Това означава, че потребителите могат да разчитат на надеждно производство, когато използват нашите продукти“, допълват още от ФАНУК.

За да спази тази услуга за техническо обслужване и наличности от резервни части за продуктите през целия им експлоатационен живот, FANUC развива многобройни клонове в Европа, складове за стоки и резервни части на площ от 40 000 m2, осигурявайки професионално обслужване и техническа поддръжка от най-високо ниво. „Компанията ни е водещ доставчик в световен мащаб на CNC контролери и индустриални роботи с многогодишен опит в автоматизирането на конвейерни линии за асемблиране. Портфолиото на FANUC включва над 100 модела робота, решения за фрезоване, електроерозийни EDM машини, шприц машини и лазери“, заявиха в заключение от ФАНУК България.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник нина смковия материал: ФАНУК България, FANUC, pixabay.com

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето