Сподели

Wittmann Group с акцент върху шприц технологии и процеси от Индустрия 4.0 на Plastpol 2018

24 април 2018 г.

Световноизвестният лидер в разработката на шприц машини и периферни устройства за тях Wittmann Group ще вземе участие в тазгодишното издание на международното специализирано изложение в пластмасовата промишленост Plastpol, обявиха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България. Събитието ще се проведе от 22 до 25 май в Келце, Полша, а посредством своето тамошно дъщерно дружество Wittmann Battenfeld ще представи свръхмодерни шприц технологии, решения за автоматизация и периферни устройства.

Шприц-машини с изключителна енергийна ефективност

Акцент на щанда на компанията тази година ще бъдат: машина от сервохидравличната серия SmartPower, друга от изцяло електрическата продуктова линия EcoPower, както и широка гама роботи и периферни устройства. Работата на двете машини, които се отличават с изключителна енергийна ефективност, дори при стандартните модификации, ще бъде демонстрирана нагледно по време на форума.

Със SmartPower 180/525H/210L COMBIMOULD Wittmann ще демонстрира изработването на капачки за бутилки от термопластмаса и течен силикон посредством матрица с шест гнезда, осигурена от ACH Werkzeugbau. Поставянето и свалянето на части ще се извършва от робот W832 pro на Wittmann.

С втората шприц машина EcoPower 55/130 UNILOG B8 ще се произвеждат филтри. Тя разполага с регулатор FLOWCON plus на Wittmann, вграден в контролната система UNILOG B8 на машината. FLOWCON предлага индивидуален контрол на процеса и на температурата за всеки отделен кръг на охлаждането, което допринася значително за подобряване на качеството и стабилността на производството.

При EcoPower 55/130 спирачната енергия не се връща обратно в мрежата, а се трансформира в електрическа, с която се захранват системата за контрол и нагревателят

 

На изложбения щанд на Wittmann Battenfeld на Plastpol 2018 компанията ще направи и една нагледна демонстрация на това как се интегрират роботи и периферни устройства в новата контролна система UNILOG B8 чрез интерактивно командно табло. Това ще даде възможност на посетителите сами да тестват гъвкавата интелигентна технология Wittmann 4.0.

Модерни решения в областта на автоматизацията и периферните устройства

Освен роботите и периферията, интегрирани в шприц машините, Wittmann Group ще покаже още широк спектър от роботи и периферни устройства, реализирани като самостоятелни решения.

В областта на автоматизацията ще бъдат представени сервороботи WX143 с B+C линейни оси на задвижване и WX153 с A-C оси, и двата с интегрирана контролна система от ново поколение CNC9. Ще бъде показан и робот W918, също снабден с новата CNC9, както и PRIMUS 16. „CNC9 предлага огромен набор от допълнителни функции като технологията Digital twin, осигуряваща превантивно интерактивно тестване на движенията на робота, допринасяйки за минимизиране на всякакви негативни последствия от евентуални програмни грешки“, коментираха от Витман Батенфелд България.

Робот W918 с новата контролна система CNC9

 

Освен новаторските решения в областта на автоматизацията Wittmann Battenfeld ще представи и широка гама от периферни устройства. Например сегментен изсушител ATON primus G, два модела от гамата DRYMAX primus E compact, всеки оборудван с бункер FEEDMAX S 3-net, изсушител DRYMAX E300, както и два изсушаващи силоза с бункер FEEDMAX B. Сегментният изсушител ATON се състои от множество камери, в които има свободно насипани топчета от хигроскопичен материал. В комбинация с иновативния процес 3-Save конструкцията на този изсушител не само осигурява по-малка консумация на електроенергия, но и непрекъснат процес на изсушаване с постоянна точка на оросяване. “Моделите DRYMAX са сушилни, оборудвани с изсушителни патрони, които използват сух въздух. Те осигуряват непрекъснат въздушен поток с постоянно качество за технологичния процес и гарантират оптимално изсушаване на гранулите“, поясниха от Витман Батенфелд България.

Всички части на бункера FEEDMAX S 3-net са изработени от неръждаема стомана, което го прави идеален за работа с реактивни и абразивни материали

 

Във фокуса на представянето на компанията по време на изложението ще бъдат и шприц машини от сериите FEEDMAX basic G и FEEDMAX plus G, както и станцията с радиочестотна идентификация CODEMAX. Тя разполага със система за контрол, която при грешка прекратява подаването на несъответстващ материал към машината.

Wittmann ще представи още гравиметричен дозатор Gravimax primus G14M със стандартна мерителна система DOSIMAX MC basic. С темпериращите устройства TEMPRO primus C90, TEMPRO basic C90, TEMPRO plus D 2/180 и TEMPRO plus D Micro 2/160 компанията покрива целия спектър от температурни контролери с индиректно охлаждане.

Посетителите на щанда на Wittmann ще имат възможност да се запознаят и с най-новите модели гранулатори на компанията – G-Max 33 и новият S-Max 2. “Гранулаторите от серията G-Max са разработени специално за рециклиране на остатъците от шприц машини, със затваряща сила до 400 тона. Те работят с висока степен на ефективност, пестят енергия и са оборудвани със звукоизолирана камера, което намалява нивото на шум“, заявиха в заключение от Витман Батенфелд България.

Повече информация за Витман Батенфелд, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Wittmann Battenfeld

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето