Сподели

ABB Ability™ Energy and Asset Manager оптимизира енергопотреблението и редуцира разходите с до 40% в сграда в Банкок

25 април 2024 г.

 

 

С развитието и разрастването на градската инфраструктура, растат и енергийните потребности, а необходимостта от интелигентни и устойчиви сградни решения става все по-голяма. Unicorn Phayathai е нагледен пример за забележителното развитие на Банкок, който демонстрира как находчиви архитекти използват технологиите на АББ, за да създават интелигентни, зелени сгради, които подобряват устойчивостта на градския живот.

„Разположен в „сърцето“ на тайландската столица, Unicorn Phayathai е проектиран като многофункционален център за работа, отдих и е-мобилност. Заложената в сградата идея е да предложи и поддържа начин на живот, при който здравословното състояние на човек, качеството на околната среда, креативността и ефективността са в категорична симбиоза“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от АББ България.

51-етажният комплекс, разположен на 120 000 m2 площ, включва петзвезден хотел, модерни офис-помещения и вдъхновяващо търговско пространство. Unicorn Phayathai е свързан с високоскоростните транспортни мрежи на Банкок, включително със системата за масов градски транспорт BTS Skytrain и жп линията Airport Rail Link, и предоставя обширни съоръжения за зареждане на електрически превозни средства. Архитектурното чудо е удостоено и със златен сертификат LEED за своя енергийно ефективен и екологичен дизайн.

При реализацията на проекта екипи на АББ участват в разработката на високотехнологични решения за електрификация и автоматизация на сградата, които поставят високи стандарти за безопасност, енергийна ефективност и икономия на разходите. Сградата използва иновативното облачно решение за цялостно управление и мониторинг на енергията и активите ABB Ability™ Energy and Asset Manager, технологията ABB Motor Control Center и системите за зареждане на електромобили Terra на АББ.

„Проектът Unicorn Phayathai е поредното доказателство за това как АББ подкрепя своите партньори в постигането на техните амбициозни цели за енергийна ефективност и опазване на околната среда“, коментира г-н Пейлин Порнпрасертсук, регионален търговски мениджър на АББ Тайланд. „Обширното портфолио от технологични решения на АББ ни позволява да предоставим на нашите партньори ясна, пълна и задълбочена картина на ефективността на тяхната сграда – от оптимизирането на двигателите на асансьора до управлението на зареждането на електрическите автомобили. ABB Ability™ Energy Manager извлича данни директно от електрическата инфраструктура и представя на потребителите възможности за оптимизация на техните оперативни разходи и постигане на по-висока енергийна ефективност“, допълва той.

ABB Ability™ Energy and Asset Manager осигурява информация в реално време, предоставяйки възможност за оптимизиране на потреблението на енергия и за редуциране на оперативните разходи с до 40%. Благодарение на дистанционната видимост на активите и състоянието на електрическата система, облачното решение помага на собствениците и фасилити мениджърите да постигнат още по-безопасно, интелигентно и устойчиво електрозахранване и автоматизация на центъра.

„Управлението на електрически двигатели с ABB Motor Control Center гарантира ефективната работа на моторите и на задвижващите системи в сградата. Тъй като те са отговорни за сериозен дял от потреблението на енергия в търговските обекти, оптимизирането на тяхната ефективност е от решаващо значение“, допълниха още от българския офис на компанията.

АББ България е високотехнологична компания, която предлага иновативни и надеждни решения за електроснабдяване, електрообзавеждане, роботика и автоматизация на производствените процеси. Наред с това помага на младите специалисти да изградят своята мечтана кариера.

Ако желаете да научите повече за АББ България и възможностите за професионална реализация, които предлага, можете да разгледате микросайта на компанията в Борса.bg.

Източник на снимковия материал: АББ България

Сподели

Още от Град на бъдещето