Сподели

ABB: Модерната сграда Îlot Balmoral в Монреал е средище на креативните филмови дейци на Канада

04 ноември 2021 г.

Отново поемаме на път! Виртуално, разбира се... Дванадесетото видео от поредицата „Застинала музика“ на ABB ни отвежда до гр. Монреал, Канада, където ще посетим сградата Îlot Balmoral. Тя се намира в главния културен център на града Quartier des spectacles и съчетава визията на офис сграда, но носи артистичен дух. Там се помещава Училището за дигитални изкуства, анимация и дизайн, както и Националният филмов борд на Канада, с който работи световноизвестният български режисьор Теодор Ушев. Архитектите на Îlot Balmoral отделят специално внимание на енергийната ефективност, както и на сигурността, за която се грижат решения на ABB.

Проекта на сградата ръководи архитект Еугенио Карели (Eugeniu Carelli), заедно с колегата си Клод Прованшер (Claude Provencher) от канадското студио Provencher_Roy.

В работата на архитектите важен е първият етап, който включва провеждането на проучване и анализи. „Екипът разработва база от данни и след това преминава към мащабно моделиране. Това открива нови насоки за създаването на дизайна и дава възможност на собственика на сградата – Société dhabitation et de développement de Montréal, да си създаде визуална представа за нейния облик, както и да разбере как тя ще се впише в градската среда“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от АББ България.

Впечатление прави разделителната линия в средата на Îlot Balmoral, благодарение на която се оформя вътрешно пространство по продължение на височината на цялата сграда. В същото време разделението позволява артиумът да се изпълни със светлина и да играе ролята на съединителна конструкция.

За да обезпечат сигурността в Îlot Balmoral, проектантите се доверяват на серията решения на ABB за аварийно осветление (Emergency lighting solutions).

Те са надеждни и създават благоприятна среда за всички обитатели.

Серията включва осветление, аварийно осветление, AC и DC централни акумулаторни системи, взривобезопасно осветление, фотоелектроника и усъвършенствани мониторинг системи за безопасност.

 Националният филмов борд заема шест от етажите, в които са обособени специализирани помещения за филмово производство, конферентни зали и киносалон.

„Îlot Balmoral поддържа високи нива на енергийна ефективност по отношение на отоплението благодарение на специалното фритирано стъкло. Сградата е на път да бъде отличена с LEED Canada-NC Gold – едно от най-високите признания на страната за устойчива архитектура“, посочиха още от АББ България.

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: provencherroy.ca

Сподели

Още от Град на бъдещето