Сподели

AI функции, висока защита и пълноцветно видеонаблюдение с новата смарт система TiOC на Dahua Technology

02 юли 2021 г.

 

 

Винаги в крак с бързоразвиващите се технологии и новите изисквания на пазара, международният разработчик на технологии за наблюдение Dahua Technology не спира да усъвършенства своите продукти. Едно от най-новите решения на компанията е умната система за сигурност TiOC, елиминираща всички проблеми, свързани с традиционните методи на видеонаблюдение. „Тази иновативна „три в едно“ технология съчетава денонощно пълноцветно наблюдение, активна защита срещу нарушители и AI-базирани функции. С TiOC получавате нотификации на телефона си и можете да управлявате алармите само с едно докосване“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска търговска компания Текра – партньор и дистрибутор на Dahua Technology в България.

Честите фалшиви аларми, дългият период от време за доказване на дадено събитие чрез преглеждане на видеокадрите, ниското качество на наблюдение през нощта, както и усложнената инсталация, изискваща допълнителни разходи, са сред най-честите предизвикателства, свързани с традиционните алармени системи. Затова инженерите на Dahua Technology са разработили интегрираното решение TiOC със затворен цикъл на работа и функции с изкуствен интелект, гарантиращи ефективно идентифициране на потенциалните рискове и защита срещу нарушители.

Активна денонощна защита и пълноцветно наблюдение

Системата TiOC използва червена и синя предупредителна светлина (забележима, дори при дъжд и гъста мъгла) в комбинация със сирена със звуков интензитет от 110dB. „Потребителите разполагат също с опции за 11 различни звукови аларми в зависимост от приложението. Системата е разработена и с възможност за импортиране на персонализирани гласови известия“, обясниха от фирма Текра.

Проблемът с черно-бялото видеонаблюдение през нощта е вече разрешен чрез използването на светлочувствителна камера с широка бленда F1.0. Това позволява заснемане на кадри с високо качество в условия с много ниска осветеност и съответно наличие на ефективни доказателства при извършването на нарушения през нощта.

 

AI-базирани функции за по-ефективно идентифициране на обекти

В основата на системата TiOC е заложена интелигентната технологията за откриване на движения SMD (Smart Motion Detection), чрез която обектите от видеонаблюдението се категоризират. Благодарение на тази AI-функция фалшивите аларми са намалени до нищожните 2%, като системата разпознава всяко движение на малки обекти, листа, домашни любимци и животни. Чрез технологията диапазонът на наблюдение също така е увеличен с повече от 185%, повишавайки ефективността на системата. При необходимост, функцията предлага на потребителите опция за бързо търсене на обекти като хора и превозни средства.

Системата TiOC се предлага със специално мобилно приложение, чрез което потребителите получават нотификации на своя сматфон в случай на задействана аларма и могат да я дезактивират само с едно натискане. През него могат да се проверяват и видеозаписите от наблюдението навсякъде и по всяко време.

При изграждане на своята система TiOC, можете да избирате от различни модели камери и записващи устройства, което означава, че тя е с изключително широкообхватно приложение. Решението е подходящо както за защита на частни имоти (къщи, магазини, малки и големи бизнеси), така и за видеонаблюдение на обществени места, училища и пътища“, коментираха още от Текра.

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ТекраDahua Technology, freepik.com

Сподели

Още от Град на бъдещето