Сподели

Добър ден, аз съм Alexa! Да затоплим ли още малко в хола, госпожо?

24 юли 2019 г.

Мечтали ли сте си някога да извършвате по няколко неща едновременно? Например, докато си почивате на дивана, без да мърдате от него, да включите парното или да настроите желаната от вас температура. Всичко това е възможно. Данфосс сбъдва мечти! От компанията предлагат иновативно и ефективно решение за интелигентен дом – Danfoss Link™ и Danfoss Eco™. Как се работи с новите продукти? За условията, при които могат да се използват, както всякаква друга полезна и интересна информация, разказаха пред ДигиталнаИндустрия.bg от Данфосс ЕООД, сегмент Отоплителна техника.

Данфосс е световен лидер в ефективните решения за интелигентни отоплителни системи. Два от новите продукти, които са разработени от компанията и дават посока в развитието на целия бранш, са Danfoss Link™ и Danfoss Eco™.

Какво ви е нужно, за да се превърне и вашия дом в по-умен и интерактивен?

Първата стъпка е да притежавате системата за безжично управление на отоплителни инсталации Danfoss Link™ и радиаторния термостат Danfoss Eco™. А „черешката на тортата“ се крие в мобилното приложение на Amazon – Alexa.

„Амазон Alexa – най-популярният виртуален асистент за гласово управление, e облачно базирана услуга на американската компания Amazon с десетки милиони потребители по света. Заедно с Danfoss Link™ или Danfoss Eco™ той перфектно допълва вашия интелигентен и технологичен дом”, коментираха от Данфосс.

Новите интелигентни системи за отопление могат лесно и бързо да бъдат интегрирани във всеки дом. За целта е нужно да притежавате някои от следните приложения – Amazon Echo, Amazon Tap или Echo Dot, както и мобилното приложение на Alexa за смартфон или таблет.

Какъв е начинът за свързване на Danfoss с Alexa?

„Първото нещо, което трябва да направите, е да изтеглите мобилното приложение и да свържете Danfoss Link™ с Alexa. Интерфейсът на менюто е интуитивен и изключително лесен за употреба. След добавянето на Alexa към системата за интелигентно отопление, чрез гласова команда лесно можете да се информирате относно температурата в определено помещение, както и да я намалите или увеличите”, информираха от компанията.

Връзката между Alexa и радиаторния термостат Danfoss Eco™ се осъществява чрез Bluetooth.

„Уникалната Bluetooth свързаност към смартфон чрез мобилно приложение прави възможно спестяването на до 30% разходи от енергия, благодарение на дистанционния контрол върху термостата”, подчертаха от дружеството у нас.

Забележителният дизайн и впечатляващият начин на работа на термостата получиха и международно признание. През 2018 г. Danfoss Eco™ спечели няколко награди, сред които са Red Dot за високо качество на дизайна и творческо постижение от Немските награди за дизайн, както и приз в категорията „Гласът на хората“ на Датските награди за дизайн.

43 милиона домове по целия свят вече залагат на интелигентното отопление!

Повече информация за Данфосс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Danfoss, Данфосс ЕООД, сегмент Отопление

Сподели

Още от Град на бъдещето