Сподели

Алмекс-БГ: Пакетът цифрови решения Xylem Edge Control намалява консумацията на енергия за аерация в ПСОВ с до 25%

19 май 2022 г.

 

Водоснабдителните услуги генерират приблизително 2% от глобалните емисии на парникови газове, което е еквивалентът на световната корабна индустрия. Според мнението на специалисти, тази цифра ще нараства спираловидно. В тази връзка международният производител на решения за водния сектор Xylem разработи пакет от иновативни цифрови решения, с които да помогне на ВиК дружествата да смекчат значителна част от тези емисии бързо и достъпно. „Xylem Edge Control ще позволи на дружествата с ограничени финанси да постигнат целите за съответствие, като същевременно намалят консумацията на енергия за аерация с до 25%“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от утвърдената българска инженерингова и търговска компания Алмекс-БГ, официален партньор на Xylem у нас.

Готовият набор от цифрови решения Edge Control за конвенционални инсталации за активна утайка (CAS) позволява на операторите на съоръжения за пречистване на отпадъчни води да контролират и наблюдават своите активи, да подобрят отстраняването на органични вещества, да спестят енергия и да намалят разходите. Тези високоефективни технологии прилагат анализи към данни в реално време, за да предоставят бързи препоръки за оптимизиране на използването на химикали и аерацията. Edge Control комбинира четири решения:

  • Xylem Edge Control Импулсна аерация;
  • Xylem Edge Control Отстраняване на амоняк;
  • Xylem Edge Control Отстраняване на амоняк + азот;
  • Xylem Edge Control Отстраняване на фосфор.

 

Един от успешните примери за приложение на Xylem Edge Control е пречиствателната станция за отпадъчни води Мънси в Индиана, САЩ, където е инсталиран модулът за импулсна аерация. „В гр. Мънси се намира щатският университет Ball, което предизвиква огромна разлика в броя жители. По време на семестрите населението достига около 70 000 човека, докато през ваканциите се понижава до 48 000. Това оказва влияние и върху товара на отпадъчните води. Именно през по-слабо населените месеци, съоръженията се възползват максимално от импулсната аерация, като успяват да се спестят по около 5000 USD на месец“, разказаха от Алмекс-БГ.

Импулсната аерация е предназначена да подобри цялостния биологичен процес в инсталацията за активна утайка, да осигури адекватно смесване и в крайна сметка да постигне икономии на енергия. Изследванията и практическият опит показват, че чрез това иновативно цифрово решение е възможно да се постигне спестяване на енергия от приблизително 25%.

„Комуналните компании по света са на път да дигитализират своите мрежи и да постигнат висока ефективност на водата, енергията и разходите. Xylem Edge Control е многофункционално решение, което отговаря на тези нужди, като отключа предимствата на цифровата трансформация пред водния сектор и обработката на отпадъчни води“, коментираха от Алмекс-БГ.

Повече информация за Алмекс-БГ ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Алмекс-БГ, Xylem, unsplash.com

Сподели

Още от Град на бъдещето