Сподели

АС-ДС: Разходомерите PoE от сериите CoriolisMaster и ProcessMaster на ABB измерват със скоростта на светлината

29 юли 2022 г.

 

 

ABB включи захранването чрез Ethernet комуникация в най-новите изпълнения на електромагнитните разходомери ProcessMaster и кориолисовите разходомери CoriolisMaster от своето портфолио, отваряйки нова глава в областта на контролно-измервателната апаратура и индустриалната комуникация. Захранването през Ethernet (PoE) предлага няколко предимства за технологичните процеси, тъй като отстранява необходимостта от отделна DC инфраструктура, осигурявайки захранване и комуникации чрез един и същ кабел. Това осигурява още по-голяма гъвкавост в използването на устройствата, тъй като разходомерите могат да бъдат инсталирани навсякъде, където е необходимо. Освен това, 4-проводният ABB Ethernet съчетава класическите изходи с бъдещите комуникационни протоколи. „Модулната конструкция позволява комбинирането на двата принципа и гарантира, че устройствата са готови за бъдещето, увеличавайки дълготрайността на разходомерите“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска инженерингова и търговска фирма АС-ДС, официален партньор на ABB Process Automation в България.

Разходомерите с Ethernet комуникация увеличават простотата, гъвкавостта и надеждността на процесната автоматизация, като същевременно подобряват видимостта на данните в режим на реално време. Скритите преди в полевите устройства данни, като стойности от измерването на плътност, проводимост или концентрация, могат да бъдат разблокирани. Това, от своя страна, ще помогне на клиентите във всички индустриални отрасли да идентифицират ненужните точки на измерване в своите инсталации и да реализират икономии.

Франк Френцел, глобален мениджър на продуктовата линия „Процесни разходомери“, споделя: „ProcessMaster и CoriolisMaster с Ethernet ще съдействат за дигиталната трансформация на нашите клиенти по пътя към умните градове и Индустрия 4.0. Ethernet е водещата комуникационна технология. Вграждайки я в разходомери на ABB, ние можем да съдействаме на още по-голям кръг от клиенти да намалят сложността на операциите и да редуцират разходите си за инфраструктура по безопасен и дистанционен начин“.

Интегриран защитен уеб-сървър, базиран на платформата за киберсигурност ABB Ability Cyber Security, осигурява стабилни и сигурни операции в услуга на специалистите по измерването по време на пуска в експлоатация и отстраняването на проблеми. Той дава, също така, достъп до данни за конфигурация, диагностика и измервания посредством вграден QR код. По този начин се прави проверка на всички части на разходомера и на неговото работно състояние чрез автоматично генерирани отчети.

„Комбинирането на аналогови изходи 4..20 mA или цифрови изходи с нов 1- или 2-портов Ethernet прави класическото оборудване наистина подходящо за бъдещето, осигурявайки скорости до 100 Mbit/s“, коментираха от АС-ДС. Разходомерите използват различни комуникационни протоколи, базирани на Ethernet, като Modbus TCP или високопроизводителен EtherNet/IP. Това ги подготвя за IT/OT конвергенция, облачна свързаност и изискванията, необходими за сигурна и криптирана комуникация както днес, така и утре.

Повече информация за АС-ДС ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: АС-ДС, ABB

Сподели

Още от Град на бъдещето