Сподели

Следващо ниво в дигитализацията на автомобилостроенето и логистиката с Tieto и HERE Technologies

26 март 2019 г.

Повече от 30 години HERE е световен лидер в предоставянето на данни за местоположение, в аналитичните услуги и в разработването на геолокализационна платформа. В тази си дейност компанията има подкрепата на няколко инвеститора, сред които Audi, Bosch, BMW, Continental, Daimler, Intel и Pioneer. В края на миналата година скандинавската IT компания Tieto и HERE Technologies обявиха своето стратегическо партньорство. „Фирмите ще създават и доставят съвместно специфични софтуерни решения, базирани на местоположението, за потребителите в автомобилостроенето, логистиката, управлението на материални ресурси и в транспорта. Това ще бъде техният отговор на все по-нарастващото пазарно търсене на подобни решения“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ, водеща фирма в областта на картовите бази данни и локализационните услуги.

Дигитализацията създаде и продължава да открива напълно нови начини за наблюдение и повишаване ефективността на мобилни обекти и активи. Автономните превозни средства; услугите, свързани с местоположението; проследяването и управлението на материалните ресурси и транспорта – всички те могат да бъдат наблюдавани в световен мащаб.

Например, според компанията за пазарни анализи и прогнози Market Research Future, за периода 2018 – 2023 г. се очаква пазарът за контрол и управление на транспорта да нараства с годишна норма на растеж (CAGR) от 22%. Според проучване на Transparency Market Research, друга компания за прогнози и анализи, нарастването на глобалното проследяване и управление на ресурсите и транспорта за периода 2018 – 2026 г. ще бъде с 13%.

Портфолиото на Tieto, включващо услуги (б.ред. консултантски услуги, инфраструктура, аутсорсинг и приложения) и платформи за бизнес приложения, както и опитът на HERE в услугите, базирани на местоположението, предоставят добри възможности да удовлетворят пазарните нужди с общи решения. „Чрез комбиниране на технологиите и възможностите на двете компании ще бъдат развивани бизнес приложения във връзка с местоположението, които да служат като основа за дигитални стратегии. По този начин ще бъде даден тласък на бизнеса на потребителите и генерирането на нови възможности за по-голяма конкурентоспособност. Практическото използване включва проактивни решения за управление на автопарка, управление на веригата за доставки и логистични решения, прилагащи проследяване чрез платформата HERE и мобилни решения“, поясниха от Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ.

„Това партньорство е нещо повече от просто сумиране на отделните части. Сътрудничеството между HERE Technologies и Tieto съчетава най-новите технологии в 5G мрежите, интелигентните градове, автономните решения за мобилност и Интернет на нещата”, заявява г-н Том Лескинен, ръководител направление „Разработка на нови продукти“ в Tieto. „Освен това, нашите предложения се допълват взаимно по начин, който ще доведе до създаването на иновации и ще ускори използването на тези нови технологии. Целта ни е да изпълним, дори най-взискателните нужди на клиентите ни в тези области”, допълва г-н Лескинен.

 

„Аналитичните устройства, които имат достъп до локацията, са определящ фактор за постигане на дългосрочни резултати и стимулиране на бизнес цели, използващи модели и взаимовръзки въз основа на натрупваните данни за местоположението. Бъдещето е във възможността да се интегрират технологии, които да се възползват максимално от мобилните ресурси и тяхното ефективно използване”, коментира г-н Виктор ван Динтън, генерален директор „Стратегически партньорства“ в HERE Technologies. HERE Technologies и Tieto са готови да осигурят тези предимства за своите клиенти в световен мащаб“, допълва той.

Повече информация за Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: HERE Technologies, pexels.com

Сподели

Още от Град на бъдещето