Сподели

EcoStruxure™ Energy Hub онагледява визията на Schneider Electric за ефективни и устойчиви сгради от бъдещето

27 юни 2024 г.

 

 

Иновативното облачно решение за по-висока енергийна ефективност и устойчивост в сградите и съоръженията EcoStruxure™ Energy Hub на Schneider Electric е вече налично и на българския пазар. Надеждна, интуитивна и лесна за употреба, интелигентната IoT система на международно утвърдения лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията опростява управлението на сградните инсталации, осигурявайки пълна визуализация на енергийното потребление на обекта.

„Сградите генерират около 40% от глобалните емисии на CO2, поради което от ключово значение за фасилити мениджърите е да имат възможност да наблюдават потреблението на енергия и емисиите в реално време. По-голямата част от електрическите активи в сградите обаче не са цифрово свързани, което ограничава видимостта на потреблението на енергия и съответствието с нормите.  Това, както и липсата на квалифициран персонал, води до големи затруднения за организациите при съставянето на план и предприемането на подходящи действия за постигане на целите за нулев въглероден отпечатък“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Шнайдер Електрик България.

Предоставяйки ясна картина не само за консумацията на енергия, за разходите и производителността, но и съществени препоръки за енергийни икономии, EcoStruxure™ Energy Hub категорично решава този проблем, при това в комплексен интуитивно проектиран пакет, който е лесен за инсталиране, конфигуриране и използване. „Облачният софтуер прави анализа и управлението на енергията толкова лесни и сигурни, колкото управлението на личните финанси през мобилно приложение за смартфон“, категорични са от компанията.

„EcoStruxure™ Energy Hub опростява енергийното управление, като позволява на мениджърите на обекти автоматично да събират, съхраняват, визуализират и отчитат данни за енергията – независимо дали управляват една сграда, кампус или набор от сгради“, коментира Софи Борн, старши вицепрезидент на подразделението „Дигитално управление на енергията“ в Schneider Electric, добавяйки: „IoT софтуерът дава възможност на клиентите да променят начина, по който възприемат и контролират енергията – нещо, което е по-важно от всякога предвид настоящата енергийна ситуация, в която се намираме, и настъпващите ускорени климатични промени“.

EcoStruxure™ Energy Hub - визия за устойчивост за сградна инфраструктура от бъдещето

Проектирано в синхрон с визията на Schneider Electric за висока енергийна ефективност и устойчивост на сградите от бъдещето, IoT решението EcoStruxure™ Energy Hub включва три фази на развитие на сградното енергийно управление, включително:

  • Съответствие с енергийните стандарти и осведоменост

„Новата облачна платформа спомага за спазването на енергийните норми, генерирайки прозрачност и енергийно ефективно и устойчиво поведение за собствениците на сгради. В допълнение към данните за енергийно съответствие и мониторинга и анализите за електроразпределението, новите подобрения позволяват на потребителите да разпределят потреблението на електроенергия и разходите между наемателите на сградата, като по този начин стимулират отчетността и икономията на енергия“, обясниха от Шнайдер Електрик България.

  • Енергийна работа

Анализите от работата на EcoStruxure™ Energy Hub предоставят задълбочен поглед върху минимизирането на отпадъците, оперативните подобрения и проследяването на ефективността. Една от новите функционалности на решението, допринасящи за това, са съвети за пестене на енергия.

  • Енергийна оптимизация

“IoT платформата на Schneider Electric помага на организациите да осъществяват непрекъснато подобрение на енергийните характеристики на сградните операции, без да е необходимо да инвестират в скъпи и сложни локални системи за автоматизация”, допълниха още българските специалисти.

Ако проявявате интерес към системата EcoStruxure Power или към възможностите за професионална реализация в Шнайдер Електрик България, за повече подробности посетете микросайта на компанията в Бизнес борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България, Schneider Electric

Сподели

Още от Град на бъдещето