Сподели

Електро Плюс: Интелигентни технологии в „умните“ домове ще помогнат за постигането на устойчиво и зелено бъдеще

04 април 2023 г.

 

 

„Green wellbeing“ означава ежедневен комфорт за Вас и Вашето семейство, но също и икономия на енергия и намалени въглеродни емисии. „Три са областите, в които е добре да насочите усилията си, за да постигнете комфортни условия на живот и да намалите сметките си за електроенергия, редуцирайки при това емисиите на CO2. Това са: измерване и контрол на консумираната енергия, интелигентно управление на осветлението и контрол на температурата и качеството на въздуха. Решенията на BTicino Smart Home в тези три направления ще Ви позволят да се възползвате максимално от жилищното пространство и да постигнете комфортни условия на живот по устойчив начин“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната търговска и инженерингова компания Електро Плюс, която предлага изделията на BTicino на българския пазар.

Измерване и контрол на енергопотреблението

Измерването и управлението на консумираната енергия има потенциала да Ви донесе приблизително 10% годишни икономии. Каквато и да е Вашата инсталация, консумацията на енергия в дома Ви може да се наблюдава и управлява само с докосване на екрана на Вашето смарт устройство.

„Постигнете Вашия домашен комфорт, наблюдавайки потреблението си ежедневно, като реагирате на предупрежденията на системата за всякакви аномалии в електрическата инсталация. Намалете консумираната енергия, като планирате ежедневните действия, особено за уреди с висока консумация. Поддържайте контрол върху електрическите уреди от разстояние чрез приложението Home + Control или чрез гласов асистент“, поясниха от Електро Плюс.

Контрол на осветлението

Интелигентната концепция, на основата на която функционира решението Smart Home на Bticino, има потенциала да Ви осигури най-малко 30% средногодишни икономии на енергия. Независимо дали работите или си почивате, ще се наслаждавате на оптимална настройка на осветеността.

Бихте могли да подобрите естественото осветление, като регулирате вътрешното осветление с едно докосване на телефона или с гласова команда. Имате и възможността да създавате графици за осветление или персонализирани сценарии, които съответстват на Вашето ежедневие, като управлявате осветителните тела с помощта на смартфон или гласов асистент.

„Изключвайте всички светлини автоматично с едно докосване, когато излизате от дома си. Най-бързият начин да започнете да спестявате е да използвате естествената светлина и да намалите консумацията на електрическа енергия, като зададете времеви модели за управление на Вашите щори“, допълниха от Електро Плюс.

Друг подход за енергоспестяване е като се настройва и затъмнява осветлението, за да се оптимизира консумацията според часа от денонощието. „Когато използвате димери за електрическите крушки, това намалява тяхната мощност, което Ви помага да пестите енергия“, категорични са българските специалисти.

Продуктова гама Classia с Netatmo

Модерни и чисти форми, дефинирани от точен контур, който контрастира с леко извита повърхност. Продуктовата гама Classia вече е смарт: реализирайте модерни и интелигентни системи с лесни инсталационни процедури.

Продуктова гама Living Now с Netatmo

Новото поколение на гамата Living, характеризиращо се със съвременна, функционална и технологична естетика, изразява целия си иновативен потенциал в днешните интелигентни системи.

Продуктова гама Livinglight с Netatmo

Гамата Livinglight също вече е смарт. С нея можете да трансформирате традиционната електрическа система в интелигентна с няколко прости стъпки или да създадете нови свързани електрически системи, без да променяте навиците си.

Smart BTDIN с електрически панел Netatmo

Новата гама интелигентни DIN модули за директен монтаж в ел.табло интегрира интелигентна електрическа система, като позволява управлението на осветителните тела и товари с по-висока мощност (като индукционни плочи и вентилаторни конвектори за климатици).

 

Контрол на температурата и качеството на въздуха

Интелигентното отопление може да осигури около 7% оптимизация в консумацията на енергия с промяната на само 1 °C в настройката на отоплението. Задайте предпочитаната от Вас температура според начина Ви на живот и намалете значително разходите си за енергия.

Решенията на BTicino и Netatmo ще Ви позволят да пестите енергия, без да се лишавате от комфорта. Създавайте графици, адаптирайте ги към начина си на живот и отоплявайте дома си, само когато имате нужда. Управлявайте термостата и регулирайте температурата в дома дистанционно от приложението Home + Control.

„Качеството на въздуха, който дишаме, също е от първостепенно значение за здравето на всички обитатели на жилището. Възползвайте се от предимството да бъдете предупреждавани, когато въздухът в помещението трябва да се обнови, за да си осигурите здравословни битови условия. Интелигентният сензор за качество на въздуха в помещенията измерва ключови параметри, за да поддържате здравословна среда на обитаване“, разказаха от Електро Плюс.

Използвайте слънчевата радиация, като вдигнете щорите си, или въздушното течение, като управлявате капандурите. Контролирайте Вашите ролетни щори индивидуално или централно, за да се приспособят към външната светлина и времето. Автоматично спускайте щорите си в най-горещото време на деня, за да намалите топлината и да подобрите ефективността на Вашата климатична система.

Термостат Smarther с Netatmo

С новия термостат Smarther с Netatmo ще имате на разположение нова функция за следене на потреблението, съвместимост с интелигентните радиаторни вентили с Netatmo и управление с гласови команди.

 

„Всичко това можете да постигнете с решенията на Bticino, а именно: да следите консумацията на ежедневна база и да получавате известия в реално време за всяко отклонение в работата на системата от приложението Home+Control, да оползотворите максимално естествената светлина, като намалите потреблението на енергия и да увеличите комфорта. Бихте могли и да създавате персонализирани сценарии и автоматизирани действия, които оптимизират ефективността на Вашия дом“, категорични са специалистите от Електро Плюс.

Повече информация за Електро Плюс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Електро Плюс, BTicino, canva.com

Сподели

Още от Град на бъдещето