Сподели

Електро Плюс: Серията Classia с Netatmo обогатява решенията за интелигентен дом на BTicino за оптимален комфорт

25 юни 2021 г.

 

 

Продуктовата гама ключове и контакти Classia на италианската марка BTicino е уникално и цялостно предложение, обхващащо пълна модулна система, разработена в пълно съответствие с изискванията на европейските стандарти. „Новите изпълнения на Classia с Netatmo са отлично решение за превръщане на системите за контрол на осветлението, щорите и електропотреблението от традиционни в модерни, интелигентни инсталации. Също така те надеждно предотвратяват изключвания в резултат на претоварване. Всичко това се осъществява само с няколко промени в окабеляването и без нужда да променяте утвърдените си навици“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на BTicino на българския пазар. „С новите изпълнения на Classia с Netatmo вече можете да създадете интелигентна електрическа система с мрежови функции за пълен контрол както вътре, така и извън дома посредством приложението Home+Control или чрез гласови асистенти като Alexa, Google и Siri“, допълниха специалистите от доказаното търговско дружество.

Ключовете и контактите Classia са с модерна изчистена форма с прави контури, контрастиращи с леко изпъкналата повърхност, която нежно докосва пръстите на ръката при боравене с устройствата. Гамата предлага 16 финишни покрития на рамката, които се съчетават с двата различни цвята на бутоните за управление: бял гланц и черен сатен. Разнообразието нараства с палитрата от тонални ефекти на рамката, като метализирано златиста, хромирана и никелирана.

„С Classia вече можете да създадете интелигентна електрическа система с мрежови функции, управляема чрез приложението Home+Control на BTicino и с гласовите асистенти Alexa, Google и Siri, без това да налага да променяте навиците си“, поясниха от Електро Плюс.

Гамата от функции за създаване на интелигентна електрическа система е лесна за прилагане. Реализира се като кабелна или безжична мрежа. Някои функции се предлагат опционално във вид на контролно табло, което може да се инсталира върху DIN шина.

Управлението на осветлението, ключалките на вратите, електропотреблението и температурата се осъществява само с приложението Home+Control. Мониторингът може лесно да се реализира и с помощта на гласови команди, изпратени чрез гласовите асистенти Apple Siri, Google Home и Amazon Alexa.

Пъстра „мозайка“ от най-съвременни технически възможности

Общо управление. „Можете да изключите всички осветителни тела и да спуснете всички щори, когато излизате от дома си или да активирате любимия си сценарий само с един клик“, допълниха от Електро Плюс.

Управление чрез смартфон. От Вашия смартфон можете да преглеждате и проверявате състоянието на осветлението, щорите и захранването на свързаните контакти от произволно място вътре или извън дома Ви.

Гласови команди. Възможно е да управлявате системата с гласа си, благодарение на предпочитания гласов асистент.

Програмиране на графици. Програмирайте според нуждите си активирането на осветлението, щорите и захранването, подавано към различни контакти. Например, можете автоматично да включвате осветлението в градината при залез и да го изключвате при изгрев или пък да създадете график за включване и изключване на осветлението и контрола на щорите, за да симулирате присъствие на хора в жилището Ви по време на Ваши отсъствие.

Осветление с предпочитана степен на яркост“ е функционалност на интелигентна електрическа система. „Тази функция Ви позволява да регулирате степента на яркост на светлината за постигане на оптимален личен комфорт. Можете да го направите благодарение на свързания димер на осветлението, безжичното дистанционно управление и смартфона, като използвате приложението Home+Control“, поясниха българските експерти.

Контрол на температурата. Проверявайте и управлявайте дистанционно температурата във Вашия дом с помощта на смартфон и чрез инсталиране на термостат Smarther с Netatmo.

Контрол на натоварването за предотвратяване на изключвания. В условия на претоварване системата автоматично изключва най-маловажния товар, за да бъде избегнато прекъсване на електрозахранването.

Контрол на електропотреблението. Използвайте смартфона Ви, за да проверите консумацията на електроенергия (дневна, месечна и годишна) на Вашите уреди.

Дистанционно управление. Имате възможността да добавяте дистанционни елементи за управление на осветлението, щорите и контактите или да ги променяте по всяко време в зависимост от Вашите нужди.

Вградени аларми. Можете да получавате предупредителни известия на Вашия смартфон.

Повече информация за Електро Плюс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Електро Плюс, BTicino

Сподели

Още от Град на бъдещето