Сподели

ЕЛКО ЕП България: Кои са последните иновативни решения в портфолиото на ELKO EP за умни сгради?

27 октомври 2023 г.

 

 

Със силно изразена лидерска позиция, чешката компания ELKO EP е един от най-големите иноватори и производители на електроапаратура не само на европейския пазар, но и в глобален мащаб. През последните години обаче фирмата сериозно инвестира в развоя и развитието на интелигентни устройства, електросистеми и най-съвременни смарт технологии за домове, хотели, офиси и градска инфраструктура.

 

„90% от инвестициите ни за развойна дейност се влагат в усъвършенстването и развитието на нашата интелигентна система, която реализирахме на пазара преди години. С доказаната ни гама от релейни продукти заемаме второ място в Европа и бихме искали да постигнем същия успех и с тази система“, коментира г-н Иржи Конечни, основател и собственик на ELKO EP.

Фирма ELKO EP с централа в гр. Холешов, Чехия, изнася повече от 70% от своята продукция. Международният успех на компанията и утвърденото й глобално присъствие налага откриването на клонове не само в съседните държави, но и във Великобритания, Германия, САЩ, Обединените арабски емирства и Египет.

Smart Kits – крайъгълният камък на всеки умен дом

„Сред най-новите разработки на ELKO EP са Smart Kits, или т.нар. „интелигентни комплекти“, наричани още „интелигенти сетове“, при които безжичните ключове с непреходен дизайн осигуряват по една конкретна функция, като превключване на светлини, затъмняване, управление на щори или отопление и контрол на температурата. Колкото и да е парадоксално, решението има по-добри пазарни резултати в Близкия изток, отколкото в Чехия и съседните европейски страни“, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg от българско търговско и инженерингово дружество ЕЛКО ЕП България, официален партньор и представител за България на ELKO EP.

„Това се обяснява с факта, че в Европа компанията среща голяма конкуренция, най-вече в лицето на азиатски производители, които „заливат“ пазара с „играчки“, а не с професионални решения. Поради тази причина компанията се опитва да опрости и рационализира още повече своите интелигентни комплекти и да обучи клиентите си да гледат на електрическите устройства по различен начини от този, от който не са свикнали“, поясниха още българските специалисти.

Стилен и функционален умен дом с най-новата версия на системата iNELS

Най-новата версия на професионалната безжична интелигентна електроинсталационна система iNELS е още едно иновативно решение, което компанията реализира през последните месеци. Още с излизането си на пазара, системата придобива изключително голяма популярност сред системните интегратори и крайните клиенти. 

„iNELS е иновативна смарт система, която ELKO EP разработва повече от десетилетие и днес вече жъне плодовете на своите усилия. Със своя естетичен дизайн, надеждна функционалност и опростена настройка, iNELS е предпочитано решение, успешно интегрирано в множество частни домове, корпоративни помещения и хотелски комплекси“, категорични са от ЕЛКО ЕП България.

Усъвършенстваната интелигентна система iNELS набира особена популярност при обновяването и модернизацията на различни обществени и частни обекти. Системата включва пакет от безжични устройства, които позволяват наблюдение на врати и прозорци, затъмняване на осветлението, контрол на температурата и др., като същевременно всичко това изглежда стилно и естетически адаптирано към конкретната среда и индивидуалните потребности.

„В хотелски приложения един бутон позволява всички системи в стаята да бъдат изключени, а рецепцията уведомена. При модернизацията на други обекти, например училища, системата дава възможност за мониторинг и контрол на вентилационните, отоплителните и звуковите системи, по този начин спомага за постигане енергийни икономии“, подчертаха от българското дружество. „В тази връзка, една от най-новите разработки на ELKO EP е опростен и интуитивен термостат, същевременно проектиран и за родителски контрол“, допълниха още те.

Повече информация за ЕЛКО ЕП и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ЕЛКО ЕП България, ELKO EP, canva.com

Сподели

Още от Град на бъдещето