Сподели

Филкаб: IoT система на Schneider Electric осигурява интелигентно и ефективно управление на сградите

27 ноември 2018 г.

In Serbian

Всеизвестен факт е, че в днешния високотехнологичен свят компаниите се нуждаят от цялостна, завършена екосистема, за да бъдат успешни. Това е и причината възходът на съвременните предприятия да е пряко свързан с нарастващото значение на тяхната дигитализация. „Подобна отворена IoT система, изцяло насочена към индустрията, строителството и масовия потребител, предлага на глобалния пазар  Schneider Electric“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Филкаб, дистрибутор на мултинационалния производител у нас.

„Управлението на сгради става все по-лесно и удобно благодарение на иновативните технологии. Именно чрез свързването на устройства със софтуерната система EcoStruxure™ на Schneider Electric съвременните сгради и техните обитатели работят все по-интелигентно и по-ефективно“, уточниха от Филкаб.

EcoStruxure™ е IoT, готова за ползване, отворена, оперативно съвместима архитектура и платформа, приложима в домове, промишлени и административни сгради, центрове за данни и инфраструктури.

„EcoStruxure предоставя нови възможности за управление на всяко ниво от свързаните продукти в различни области: IT, строителство, машини, заводи и мрежи, като осигурява по-висока безопасност, надеждност, оперативна ефективност, устойчивост и дигитална свързаност“, посочиха още от българската фирма.

В зависимост от приложението глобалният лидер Schneider Electric е разработил различни версии на IoT-системата EcoStruxure™, в т.ч.:

 - EcoStruxure™ Building

От момента на проектирането, през интеграцията, до пускането в експлоатация, системата осигурява висока енергийна ефективност за всяка сграда. „В съчетание с нашите услуги за ефективно използване на активите и енергията, ние осигуряваме доживотна ефективност на вашата сграда и гарантираме удобство за обитателите“, обявиха от компанията. „Благодарение на EcoStruxure™ Building се постига до 50% по-висока енергийна ефективност чрез активно управление на сградните пространства и се спестяват до 30% разходите за енергия“, добавиха те.

 - EcoStruxure Plant & Machine

Като лидер в цифровата трансформация на пазарите за промишлена автоматизация, чрез IIoT платформата EcoStruxure Plant & Machine, Schneider Electric предоставя нови бизнес възможности на заводи и машиностроителни компании, повишавайки доходността и продуктивността им. 

 - EcoStruxure™ Grid

Енергийните дружества са все по-засегнати от цифровизацията и децентрализацията, а за да се справят с тези предизвикателства на новата ера, Schneider Electric разработи иновативната система EcoStruxure Grid, която повишава ефективността на мрежата и я прави много по-устойчива, стабилна и надеждна.

 - EcoStruxure™ IT

В днешния свързан свят от изключителна важност е да можете да  защитите критичните си данни и информацията. Затова тук на помощ се явява отворената  платформа EcoStruxure™ IT, благодарение на която физическата инфраструктура на центъра за данни може да се адаптира бързо, за да поддържа бъдещото търсене, предизвикано от IoT, без компромиси с ефективната работа. Интеграцията на системата води до 30% по-голямо оползотворяване на инфраструктурата, 30% редуциране на фалшивите аларми, както и до 60% по-бързо въвеждане в експлоатация. 

 - EcoStruxure™ Power

Системата осигурява безопасни широко достъпни и енергийно ефективни електроразпределителни мрежи за архитектури с ниско и средно напрежение. „IoT-съвместимите решения на Schneider Electric за управление на захранването подобряват свързаността, надеждността на работата в реално време и предоставят възможност за интелигентен анализ и реализиране на значителни финансови ползи за бизнеси от всякакви размери и нива на развитие“, обясниха от Филкаб.

 - EcoStruxure™ Platform

EcoStruxure™ Platform представлява цифровия гръбнак, който свързва най-добрите решения за OT (оперативни технологии) с най-новите тенденции от информационните технологии, за да може всеки бизнес да се възползва от пълния потенциал на IoT. Възможностите на EcoStruxure Platform позволяват откриване и внедряване на свързани продукти, конфигуриране и изпращане на съобщения, събиране и съхранение на данни от устройства, извършване на локален анализ и лесно конфигуриране и надграждане на ниво устройство. 

Повече информация за Филкаб АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 Източник на снимковия материал: Schneider Electric, Филкаб

Сподели

Още от Град на бъдещето