Сподели

iNovativa: Офисът на бъдещето е комбинация от интелигентно управление и впечатляващ интериор, посетете шоурумът ни!

06 юни 2023 г.

 

 

Българската инженерингова компания в областта на сградната автоматизация iNovativa съобщи за официалното откриване на новия ѝ шоурум. В унисон с модерната визия за развитие на дружеството, офисът на Иноватива се откроява със съвременен високотехнологичен дизайн. Стилният интериор е подчертан с впечатляващи светлинни акценти, създавайки усещане за класа и професионализъм. Дизайнерските осветителни тела са резултат от колаборацията между българската фирма, Wever & Ducre и Occhio. „Магнетизмът на светлината се преплита с възможностите на офис автоматизацията, за да предизвика експлозия от удоволствие, комфорт и възхита сред нашите посетители, партньори и клиенти“, обясниха пред ДигиталнаИндустрия.bg от iNovativa.

„Умният“ офис предлага много функционални и високотехнологични решения, които са подходящи както за ново строителство, така и за ретрофит на вече изградени обекти. Те, в съчетание със специалното внимание към дизайна, което е характерно за компанията Occhio, създават впечатляващ резултат. А новият шоурум на iNovativa е нагледен пример за това.

„Осветителните тела са детайлът, който добавя стойност и завършва визията на обекта. Доверихме се на решенията на Occhio като производител заради първостепенната им цел да обогатят жизненото пространство с възможно най-доброто качество на светлината и уникален дизайн. Светлината е акцентът, който накара офисът ни да заблести“, коментираха от iNovativa.

Дизайнът на осветителните тема на Occhio е комбинация от минималистична елегантност, холистично мислене и страст към иновациите. Следвайки принципа „формата следва функцията“, осветителите се превръщат в ключов интериорен елемент. Производителят използва естествената светлина като еталон за качество, което е вплетено в основата на усъвършенстваната светодиодна технология.

„Светлината влияе както на атмосферата в помещението, така и върху настроението на обитателите. Затова е важно настройката на осветлението да се адаптира към хода на деня и да съответства на ситуацията. Осветителните тела Occhio се превключват и димират чрез жест във въздуха или посредством интелигентно управление – винаги точно, когато искаме“, поясниха българските интегратори.

Колкото до офис автоматизацията, тя позволява да се контролира и управлява достъпът на служители и тяхната ефективност. Контролът върху осветлението, засенчването и температурата в различните стаи намалява разходите за поддръжка на помещенията, а стилните интелигентни ключове са модерна нотка, допълваща интериора. Програмирането на сцени и графици оставя ръчното управление на офиса в миналото.

Ползите от „умния“ офис включват:

 • Намаляване на разходите – автономният режим на отопление и работа на ел. Уредите предоставя опцията за следене и контрол на електроенергийната консумация;
 • Удобство – дистанционно и гласово управление, както и избирателно групиране на различни устройства в едно;
 • Красив дизайн – тъч контролери в крак с последните тенденции с вградени смарт функции;
 • Сигурност – възможност за наблюдение на офиса 24/7 през смартфон;
 • Контрол на достъп – пълна автономност на всички устройства чрез предварително настроени графици и режими на работа. Опция за следене на работния процес и дейността на служителите;
 • Оптимизиране на времето за изпълнение на професионалните задължения – бързо и лесно управление на работния процес с едно докосване.

 

Офис автоматизацията обхваща пълнота инфраструктурата на помещенията, в това число:

 • Отопление и охлаждане;
 • Сигурност и контрол на достъп;
 • Осветление и засенчване;
 • Системи за резервация;
 • Система за местоположение на хората в сградата;
 • Контрол и измерване на енергията и качеството на въздуха.

 

Симбиоза от ново поколение, която създава магнетичен коктейл от усещания

Без значение дали става въпрос за „умен“ дом или офис, осветителни тела Occhio са съвместими със съвременните системи за сградно управление – стандартите KNX и DALI. Производителите предлагат богато разнообразие от решения в зависимост предназначението и употребата – от просто включване и изключване до пълна симфония на светлината в помещението чрез системата за управление на сградата и Occhio air.

Occhio air е Bluetooth базирано управление – лесно и интуитивно за употреба, то е съвместимо с всяка система за автоматизация. Чрез таблет, смартфон или контролер можете да промените атмосферата на средата с едно натискане на бутона.


Специалистите от iNovativa могат да създадат персонален проект за офис от бъдещето, който отговаря на Вашите изисквания и желания. Консултирайте се с тях и се насладете на „танца на светлината“ в новия им шоурум.

Поредно доказателство за компетенциите на интеграторите от iNovativa

Управителят на компанията, г-н Кирил Веков, взе участие като лектор в Националната научно-практическа конференция „Дигитални технологии в архитектурата, дизайна и визуалните изкуства“, която се проведе в НБУ (Нов български университет) на 27 и 28 април 2023 г. Събитието е интердисциплинарна платформа за изследователи, практици, преподаватели и студенти, по време на която се обсъждат най-новите тенденции, иновации, практически предизвикателства и решения.

На 28 април г-н Веков изнесе презентация на тема: „Smart Home Automation Нови решения в изграждането на модерен Smart Homе: Хотелска автоматизация“.

По време на изложението бяха представени иновативни технологии в сферата на хотелската автоматизация и Guest Room Management System, както и някои от актуалните международни проекти на iNovativa.

Допълнителни подробности за хотелската автоматизация ще откриете ТУК.

 

Повече информация за Иноватива ООД и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: iNovativa (Иноватива), Occhio, canva.com

Сподели

Още от Град на бъдещето