Сподели

Иноватива: С „интелигентните” решения на Vitrea Smart Home домът Ви се превръща в „кътче от рая”

16 ноември 2022 г.

 

 

Автоматизацияна на домовете, офисите и сградите е неразривно свързана със съвременния начин на живот. Дигитализацията навлиза все по-осезаемо в бита, носейки със себе си своите плюсове и минуси. Позитивите са от гледна точка на технологичния напредък, достъпа до информация, разширяването на човешките възможности и повишаване на качеството и стандарта на живот. От друга страна, „новото време” е съпътствано от забързано ежедневие, повишено ниво на дистрес (б.ред. за разлика от стреса, който има своя принос към усъвършенстването на организма, „дистресът” е понятие, което характеризира негативното влияние на света върху индивида), по-малко свободно време, което да прекараме с любими хора или занимания. Всичко това детериминира все по-сериозния интерес към сградната автоматизация. Тя се откроява като решение на съвременните проблеми, а сред експертите в областта е българското дружество Иноватива. Специалистите от екипа на компанията споделиха с Инженер.bg забележителната атмосфера и посланията на своя „умен” свят. В следващите редове ще Ви разкажем какво споделиха ексклузивните партньори на Vitrea у нас – един от лидерите на пазара в Близкия изток, разпознаваем със стила и функционалността на решенията си за сградна автоматизация.

„Наложила се като една от емблемите на пазарa в Близкия изток, израелската марка Vitrea се откроява и впечатлява със своите дизайнерски touch ключове и контакти от стъкло. Те са напълно интегрируеми към други системи за смарт домове, например KNX, CONTROL 4, CRESTRON и дори обикновени девиаторни ключове. Високият клас и индивидуалният дизайн на продуктите внасят стил, удобство и комфорт в интериора”, коментираха от българската компания.

Чрез технологии за „умно” управление на инсталационните системи, автоматизацията на помещенията повишава не само ефективността на енергийното Ви потребление, но и комфорта, уюта и сигурността Ви, като създава феерия от преживявания – истинско удоволствие за сетивата.

Дяволът се крие в детайлите”: Кои са основните предимства на Vitrea Smart Home

Безкомпромисните алармени, пожароизвестителни и охранителни системи, датчици за движение и най-различни сензори гарантират сигурността на близките Ви, материалната и нематериалната Ви собственост и самите Вас. Домът се превръща във Вашата крепост, в която можете да се чувствате спокойни и защитени от опасността да се превърнете в жертва на „нежелани посетители”.

„С възможността за създаване на „сцени” Вие можете не само да управлявате ефективно своите ОВК, осветителни или засенчващи инсталации, така че да генерирате оптимално енергийно потребление, но и да създадете собствени „сценарии за удоволствие”, които трансформират обстановката мигновено, с натискането на един бутон. Ние не изграждаме просто сградни инсталации, ние Ви предлагаме цялостна концепция за по-добър живот”, поясниха професионалистите от компанията.

Какво отличава системата на Vitrea от другите на пазара?

„Vitrea печели доверието на своите клиенти именно поради вниманието си към детайла. Израелските специалисти работят съвместно с водещи архитекти и интериорни дизайнери, за да създадат технологични произведения на изкуството, които да задоволят и най-изискания вкус. Ефектните цветове и дизайн на сензорно базираните продукти създават усещане за престиж и елегантност, а стъклото излъчва класа и достолепие, подходящи за всеки дом”, споделиха от Иноватива, ексклузивен партньор на бранда за България и Южна Европа.

Основното предимство, с което „умната” система на Vitrea изпъква сред останалите предложения на пазара, е гъвкавостта и персонализираният дизайн на всеки ключ и контакт от серията. „Всеки клиент може да избере дали цветът на стъкления панел да е гланцов или матов. Също така е възможно да се добави метална рамка за вграждане в стена или открит монтаж (златна, сребърна или черна). В зависимост от персоналните предпочитания, разположението е хоризонтално или вертикално. По желание клиента се изработва дизайн според мостра/снимка/лого или персонално гравиране на всеки бутон. Разновидностите на бутоните са съответно: 1/2/3/4/6/8 бутона. Всеки ключ има синя LED подсветка от четирите страни, която нощем индикира тяхното местоположение. А в режим на работа, конкретният бутон свети в оранжево”, обобщиха специалистите.

ARANET – собствена безжична технология

„ARANET е базирана на RF Mesh (б.ред. радиочестотна мрежа). Тя функционира като виртуална „паяжина”, която свързва целия Ви дом чрез превключватели VTouch Pro и VBox Pro контролер. „Красотата” на безжичната технология е, че се инсталира посредством ретрофит – без нужда от цялостен ремонт. Този процес е бързо, ефективно, икономически и функционално по-изгодно решение. ARANET позволява инсталация във вече реализиран обект без да се нарушава целостта му”, разясниха от българската компания.

Основен приоритет на Vitrea включва създаването на иновативна технология, реализирана с елегантен и стилен дизайн. Всяка система от сензорни клавиатури до пълни системи за интелигентен дом, които израелската компания разработва и предлага, са строго тествани, за да отговарят и дори надвишават световните индустриални стандарти. Vitrea използва висококачествени компоненти за изработката на своите продукти, за да гарантира безкомпромисна надеждност за потребителите си. „Vitrea съчетава „интелигентните” технологии със стил и красота, така че да внесете функционалност и естетика в дома си, а защо да не превърнете и офиса си в елегантно „кътче от рая”, обобщиха от Иноватива.

Преминете на следващо ниво в „интелигентния” живот със специалисти и решения от ново поколение – Иноватива! Очаквайте скоро продължение на виртуалните ни страница!

 

Източник на снимковия материал: Иноватива (iNovativa)

Сподели

Още от Град на бъдещето