Сподели

iNovativa: Модерна визия и функционалност на умните домове съчетават контактите от серията Vsymphony на Vitrea

20 октомври 2023 г.

 

 

Съвременният гражданин на глобалния и динамичен свят е активен потребител, търсещ високо ниво на функционалност в своето ежедневие, но също така визия и естетика, а умните домове са жилищата на бъдещето, отлично съчетаващи и трите. Ето защо производителите на интелигентни системи за домашна и сградна автоматизация усъвършенстват не само функционалността, но и дизайна на своите високотехнологични решения, които специалисти като тези от фирма iNovativa интегрират според персонално изготвени проекти. Резултатите са впечатляващи: дом, офис, хотел, търговски обект или индустриално предприятие от бъдещето – комбинация от удобство и комфорт и феерия за сетивата.

„Контактите са един от главните акценти във всеки проект. Конвенционално сме свикнали да не им обръщаме внимание, примирявайки се с често скучната им стандартна визия. Но иновациите в дизайна на Vitrea променят правилата на играта“, коментираха от българското дружество, ексклузивен партньор на водещия бранд в разработката на интелигентни технологии за автоматизация. В следващите редове ще Ви представим любопитни подробности за контактите VSymphony, чиято визия резонира с актуалните тенденции в интериорния дизайн.

„В интериора на съвременния дом дизайнът на контактите е „черешката на тортата“. Именно това вдъхновява Vitrea да създаде едни от най-минималистичните и модерни рамки за контакти в световен мащаб. Без значение дали става въпрос за домашна или сградна автоматизация – умен дом, хотел, офис или търговски обект, контактите на Vitrea са отличен избор, гарантиращ удобство, комфорт и функционалност. Стъклените рамки, съчетани с италианско качество, презентират отлично фокуса върху детайла, който производителят имплементира във всяко свое решение“, коментираха специалистите от iNovativa пред ДигиталнаИндустрия.bg.

Актуалните тенденции в съвременния интериорен дизайн включват следните течения:

  • Модерен английски дизайн – определя се като комфортен и практичен, с изчистена концепция;
  • Модерен европейски – отличава се с доминиращи натурални цветове и използването на естествени материали като камък и дърво в неутрални тонове. Акцент в дизайнерските решения в този стил са вградените елементи, които допринасят с допълнителна функционалност към представителната визия на интериора;
  • Модерен съвременен дизайн – тук характерни са резкия цветови контраст и изчистените линии. Отново се залага на натурални материали, този път с фокус върху експресивните акценти, олицетворяващи характера на обитателите;
  • Компактен и луксозен – предназначен за малки пространства (компактни домове), тенденция са вградените светлини, декоративните инсталации, както и концепцията за енергийна ефективност и функционалност. Мотивите, които се открояват, са „изживяване като в 5-звезден хотел“ и изтънченост;
  • Луксозен актуален – предпочита се за обзавеждане на еднофамилни къщи с голяма площ. Акцент са отворените тераси, остъклената фасада за максимално усвояване на естествената светлина. Мотивът на това дизайнерско решение е „завръщане към природата“, реализиран с отворени пространства и водни мотиви.

 

Това, което обединява интериорните тенденции, е стъклото, или по-точно завършеният и модерен вид, който биха придали стъклените елементи на помещенията. С какъвто разполагат контактите от серията VSymphony. Освен като декоративен елемент, те предоставят и съществена функционалност, а възможността за персонализиране на рамките чрез избор на цвят и монтаж позволява стилното им съчетаване с елегантните контролери за интелигентно управление VTouch.

Всички рамки се предлагат в изцяло стъклен дизайн и с възможност за добавяне на допълнителна метална рамка в черен, сребърен и златист цвят. Стъкленият панел не поставя ограничения в избора от цветове, като предоставя възможност и за поръчково изпълнение. Всички цветове се предлагат с гланцов и матов ефект. Рамките са пригодени както за външен, така и за вграден монтаж. „Всъщност, Vitrea е първата компания в света, която е патентовала вградения монтаж в тухла или гипсокартон за техните ключове, термостати, таблети и контакти. Конзолните кутии, които се залагат предварително, са проектирани съобразно добре познатия италиански стандарт на Btcino – 3- и 4-модулни. Стъклените рамки се предлагат и във вариант с двойна рамка (2 контакта или 4 интернет розетки)“, поясниха българските специалисти.

С иновативните шедьоври VSymphony, жилищните пространства вече могат да бъдат проектирани до последния им стилизиран детайл – електрическите контакти. „Естествен ход след замяната на механичните пластмасови превключватели със стъклени сензорни модели или клавиатури е следващата стъпка по пътя на елегантната и интелигентна атмосфера, а именно инсталирането на стъклени рамки за контакти с възможност за персонализиране на дизайна. Те ще заменят скучните и обикновени рамки на ел. контактите с дизайнерски решения за допълнителна елегантност и завършена визия“, коментираха от компанията.

„За Vitrea нищо не е случайно, дори най-малките детайли“, допълниха още от iNovativa.

Пълната гама от стилни и интелигентни решения, които Vitrea разработва и предлага, може да бъде открита във впечатляващия шоурум на iNovativa. Специалистите ще Ви съдействат с професионална консултация относно избора на интелигентни решения и функционалности, които ще се впишат в мечтаната от Вас интериорна визия.

Повече информация за Иноватива ООД и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: iNovativa (Иноватива), Vitrea, canva.com

Сподели

Още от Град на бъдещето