Сподели

Биометрични устройства на Biodit гарантират защита от кражба на електрически и премиум автомобили с марка Hyundai

07 август 2023 г.

 

 

Водещата високотехнологична компания в разработката на иновативни биометрични решения и технологии Биодит сключи договор за доставка на устройства за защита на моторни превозни средства (МПС) с Инд Комерс, официален представител на Hyundai за България. „Биодит ще произвежда и доставя специално разработени биометрични системи CarSec v.2.0, съгласно нуждите и изискванията на вносителя на автомобили с марка Hyundai за българския пазар“, обявиха за ДигиталнаИндустрия.bg специалистите от утвърденото българско производствено дружество.

„Устройствата са разработени с цел защита от кражба и ще се интегрират към някои серии електрически модели и премиум автомобилите Хюндай. Биодит предоставя системата в два варианта – с QR код или с опция за пръстов отпечатък. При поставено подобно устройство двигателят на автомобила остава блокиран, докато не разпознае предварително генерирания код или отпечатък“, обясниха от фирмата.

Биометричната система CarSec е разработена преди няколко години с цел да гарантира защита и сигурност на автомобила от най-високо ниво. Устройството е предоставено за тест на всички дилъри на луксозни автомобили у нас, като вече има тестово оборудвани повече от 500 автомобила и предотвратени 36 опита за кражба. Биометричното решение за автомобилна защита е одобрено от три застрахователни компании за техни клиенти със застраховки „Каско“.

„CarSec е високотехнологична система, която осигурява възможно най-добрата защита на превозното средство. Устройството блокира двигателя до момента, в който зададеният пръстов отпечатък или QR код не бъде правилно разчетен. То разполага с вградена светлинна и звукова индикация, която показва състоянието на системата при идентифициране на пръстови отпечатъци и улеснява програмирането на различните функции“, коментираха от Биодит. „Системата е съвместима с всяка една марка и модел автомобил. Тя безпроблемно може да бъде инсталирана в превозното средство, а сензорът, или видимата част от устройството, да бъде монтиран на удобно за шофьора място“, допълниха още те.

При настройка устройството позволява да бъдат запаметени един главен и девет потребителски отпечатъка. С главния отпечатък могат да бъдат програмирани и управлявани всички функционални възможности на системата, както и да бъдат изключвани блокировките. Потребителските отпечатъци от своя страна служат както за активиране и деактивиране на този режим, така и за изключване на блокировките. „С цел гарантиране на максимална сигурност за автомобила, промяната на параметрите е възможна единствено от главния пръстов отпечатък, което не позволява злоупотреби от трети лица“, подчертаха от производствената фирма.

Развивайки дейност в областта на новите технологии за идентификация и контрол на достъпа, фирма Biodit се е доказала като надежден и доверен партньор за множество брандове от автомобилния бранш, хотелиерството и промишлеността. Със своите иновативни системи, базирани на биометрията и биометричните данни, компанията предоставя най-съвременни решения и технологии за удостоверяване на самоличност.

„Понастоящем това е доказано най-надеждната и сигурна технология на пазара, която не може да бъде трансферирана, копирана, изгубена или открадната и същевременно налагаща физическо присъствие от потребителите. Чрез новаторските си решения Biodit предлага максимално удобство за потребителите, тъй като не се налага те да носят карти, ключове или да помнят пароли и специални пин-кодове“, допълниха още от българското дружество.

Информация за фирма Биодит АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Biodit, Hyundai.bg

Сподели

Още от Град на бъдещето