Сподели

Иновативните роботи SpeedyCare дезинфекцират разнообразни пространства бързо и ефективно

19 януари 2022 г.

 

 

Обществените и работните места, в които присъстват много хора, остават особено уязвими към бързото разпространяване на вирусни инфекции. Доказаната технология за дезинфекция с ултравиолетова светлина е в състояние да възпрепятства способността на вируса да заразява, както и да се възпроизвежда. „Продуктовата линия SpeedyCare UV е гама от иновативни роботи, излъчващи UV-C светлина в бактерицидния диапазон от 254 nm, които осигуряват ефективна дезинфекция на повърхностите и въздуха в помещенията. Конфигурацията Master & Satellite на SpeedyCare представлява комбинация от един робот и до 6 сателитни устройства. Тя дава възможност за гъвкавост на дезинфекцията, адаптирайки се към пространства с множество малки по размер помещения със сложна геометрия, като санитарни помещения или малки офиси“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска компания Трокут Тест Груп, която предлага роботите за дезинфекция SpeedyCare в България.

SpeedyCare 440M – „мозъкът“ на модулната концепция за дезинфекция

Роботът SpeedyCare 440M е предназначен да управлява до 6 сателитни устройства SpeedyCare 220S, управлявайки дезинфекцията в помещенията и контролирайки излъчването на всички свързани сателитни модули. Благодарение на ултравиолетовото излъчване с мощност 440 W, това устройство е в състояние да дезинфекцира за минути и големи пространства. За да се осигури необходимата безопасност, модулът разполага със сензор за движение.

„Необходимо е само да свържете уреда към контакта и да го програмирате със смартфон или таблет. Натиснете старт и SpeedyCare 440M ще се погрижи за останалото“, коментираха от Трокут Тест Груп.

Сателитни модули SpeedyCare 220S

Модулът SpeedyCare 220S е с мощност на излъчваната ултравиолетова светлина UV-C от 220 W. Той е проектиран да работи в комбинация със SpeedyCare 440M, който контролира цикъла на дезинфекция на сателитните модули. Специален кабел осигурява както мрежова свързаност, така и захранване на всички допълнителни устройства. Всеки модул SpeedyCare 220S е проектиран да работи в помещения с малки габаритни размери, обикновено всяко от тях с площ до 50 m2.

Различни конфигурации на системата Master & Satellite

SpeedyCare 440M разполага с 6 порта за свързване на до 6 сателитни модула SpeedyCare 220S. Всеки SpeedyCare 220S е проектиран да бъде свързан с друго устройство от своя вид, така че са възможни множество различни конфигурации на свързване.

Бърза дезинфекция

Модулната система SpeedyCare 440M със сателитни устройства 220S разполага с набор от UV-C лампи, осигуряващи правилната доза на излъчването за ефективно деактивиране на патогени във въздуха и върху повърхността. Потребителят избира LOG коефициент, което означава процент на дезинфекция. Най-често използваните стойности на този коефициент са 90%, 99% и 99.9%.

„Дезинфекцията с коефициент 99% на едно помещение от 5 m2 може да се извърши за 2 min. Колкото по-голямо е помещението и колкото по-висок е LOG коефициентът, толкова по-дълго ще бъде времето за дезинфекция“, поясниха от Трокут Тест Груп.

Управление през телефон или таблет

SpeedyCare 440M създава своя собствена Wi-Fi мрежа, така че може да се управлява безжично с помощта на таблет или смартфон. Собственото софтуерно приложение на компанията SpeedyCare UV Management Software осигурява достъп до всички необходими функции, например за определяне на времето за отлагане на дезинфекцията в съответствие с предпочитанията на потребителя, ръководство за потребителя и др.

„След като бъде свързан към интернет, роботът за дезинфекция SpeedyCare 440M предлага интегрирана поддръжка и възможност за дистанционна диагностика“, допълниха още от Трокут Тест Груп.

Повече информация за Трокут Тест Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трокут Тест Груп, SpeedyCare

Сподели

Още от Град на бъдещето