Сподели

Интелигентен дом е този, който знае какви са вашите предпочитания и следва настроенията ви

18 януари 2019 г.

Търсите ли спокойствието и усещането за сигурност и комфорт вкъщи? След добиващите все по-широка популярност напоследък технологични разработки на пазара, вече вероятно знаете, че именно модерният, умен дом може да ви предостави всичко това, и то при съвсем достъпни условия. А повече за интелигентните системи за домашна автоматизация и тяхното влияние върху начина на живот на потребителите пред ДигиталнаИндустрия.bg разказаха от фирма БулЕлектрик Груп, посветила дейността си на иновативните решения и удовлетворяването на клиентските изисквания и нужди в прехода им към умен дом.

Създай мечтания дом с Vantage

„Стилът е това, което отличава и създава идентичност“. С решенията за автоматизация на дома и бизнеса на Vantage Controls, чийто сертифициран системен интегратор у нас е фирма БулЕлектрик Груп, вие си гарантирате пълен контрол върху всеки аспект от живота ви у дома. „Vantage Controls, бранд на Legrand, повече от 35 години осигурява изключителна гама от модерни и луксозни решения, които безпроблемно съчетават естетика и технологии в едно. Компанията държи множество патенти в областта на димирането и управлението на осветителни тела“, коментираха от БулЕлектрик Груп.

„Системата Vantage помага да превърнете дома си в свое убежище, където осветление, музика, видео, аларма, наблюдение, както и отоплителни и вентилационни инсталации работят заедно в перфектна хармония. Резултатът е дом, който знае какви са вашите предпочитанията и следва настроенията ви“, подчертаха от българската фирма.


Интелигентните системи за управление – подходящи за всеки дом

Системите за домашна автоматизация могат да бъдат интегрирани във всеки имот, но подходът за това може да е различен. „Най-добре се получава, когато окабеляването за електро системата се заложи още в етапа на строеж на жилището, поради спецификата при изграждането на електрическата инсталация, която се различава от стандартната. То не е по-скъпо като начинание, но има по-различна топография“, обясниха от компанията.

„Когато жилището е с вече заложена стандартна електро система и след ремонт например, решението за автоматизация в чист вид се променя. Целта на една система за автоматизация е да улесни живота на обитателите, а в случай, че са налични различни за управление устройства от няколко приложения, тогава този дом трудно може да се впише в определението за „умен“, тъй като изисква непрекъсната намеса на потребителя приложение по приложение – устройство по устройство“, допълниха от БулЕлектрик Груп.

Системите за домашна автоматизация повишават стойността на жилището

„БулЕлектрик има вече няколко клиента, които направиха пълна интеграция на новоизградените си имоти – от градината с поливната система и басейна до озвучаването вътре, не само с мисълта за комфорт и намаляване на разходите по поддръжката, но и с презумпцията, че те автоматично вдигат своята стойност при евентуална бъдеща продажба“, заявиха от дружеството. „Наред с това, интегрираните системи са от отворен тип и всяка една актуализация, продиктувана от пазара, модата или технологичния напредък, е напълно приложима и при тях“, поясниха още те.

Автоматизацията подобрява усещането за лукс, комфорт и сигурност

Идеята на собственика на умен дом за по-голям комфорт, спокойствие и сигурност, а за някои дори и икономия, без съмнение ще бъде оправдана. Това е така, тъй като основната задача на системите за домашна автоматизация е именно такава – „да осигурят нормално и синхронизирано функциониране на отделните системи в дома, така че да се получи нужната осветеност спрямо желаното ниво, температура, положение на щори, пердета, поливна система и каквото се сетите още в един дом, без това да е непрекъсната грижа на обитателите (без значение дали са вкъщи или не)“, посочиха от БулЕлектрик Груп. „Това води до сигурност и усещане както за физически комфорт, докато си вкъщи и всичко е в съзвучие с твоите нужди, така и на ментален комфорт, постигнат от липсата притеснение, че нещо може да се случи с дома ти, например пожар от забравена ютия, напразна работа от забравен климатик, а защо не и забравена отключена врата“, допълниха още те.


Повече информация за БулEлектрик Груп ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БулЕлектрик Груп, pixabay.com

Сподели

Още от Град на бъдещето