Сподели

Интелигентни и екологични IoT решения за устойчиво развитие на градовете на бъдещето от Delta Electronics

23 август 2019 г.

Глобалният производител и доставчик на решения за енергиен и топлинен мениджмънт Delta представи широкото си портфолио от енергийно-ефективни решения в рамките на новата си продуктова кампания „Интелигентни зелени IoT решения в помощ на енергийната ефективност на градовете“. „В съответствие с корпоративната мисия „Иновативни, чисти и енергийно ефективни решения за по-добро бъдеще” Delta се ангажира с развитието на устойчиви градове, като разработва интелигентни решения с бранда „Smart Green Solutions“, базирани на Интернет на нещата“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics у нас.

Госпожа Шан-Шан Гуо, главен мениджър на новия бранд, заяви: „На Hannover Messe 2019 ние обявихме началото на новата продуктова кампания. На щанда ни бе представена концепцията за интелигентни зелени IoT решения в помощ на енергийната ефективност на градовете. Целта ни бе да покажем как интегрираме различните решения на Delta - от производството на енергия и нейното съхранение до ефективното й използване при реализацията на интелигентни градски енергоразпределителни инфраструктури“. „Нашата основна компетентност в силовата електроника и преминаването на фокуса от енергийната ефективност на ниво продукт върху енергиен мениджмънт на ниво наномрежа, ни позволяват да предлагаме решения за осигуряване на енергийната устойчивост на градовете, като например енергоспестяващи системи за сградна автоматизация и инфраструктура за зареждане на електромобили, поддържана от микромрежа. Нашата нова брандова кампания имаше за цел да позволи на всички, които проявяват интерес, да разберат естеството на тези ни начинания“, допълни тя.

Като се специализира в областта на ефективния енергиен мениджмънт, Delta предоставя базирани на IoT решения за интелигентни сгради, интелигентно производство, както и зелена комуникационна и енергийна инфраструктура, които в са основата на устойчивите градове. По време на най-големия индустриален форум в Европа компанията даде примери за начина, по който е интегрирала свои решения за зареждане на електромобили и системи за съхранение на енергия, осигуряващи енергийно устойчива електрическа мобилност в знакови места, например Avion Shopping Mall в Братислава, Словакия.

Решения за интелигентни сгради

Интелигентните сгради, свързани с Интернет на нещата, са сърцето на интелигентните градове. Delta, съвместно с дъщерните си дружества LOYTEC и VIVOTEC, показа и най-новите си решения за интелигентен сграден мениджмънт. Те варираха от системи за наблюдение до 3D системи за преброяване на хора, интелигентно LED осветление и решения за управление на системи за отопление, вентилация и климатизация на трети производители.

„Стайният контролер LOYTEC L-ROC е революционна система за автоматизация на помещенията, базирана на протоколи, интегрирани с BACnet/IP мрежи, и LonMark системи за управление на осветлението, температурата и щорите, както и за регистриране на присъствие. Цифровата мрежова камера на VIVOTEK е решение за наблюдение от тип „всичко в едно“, което предлага 180° панорамен изглед (при стенен монтаж) или 360° пълен изглед (при таванен монтаж) с нулеви слепи зони. Затова тя е подходящо решение за наблюдение на вътрешни открити пространства в летища, банки, търговски центрове и др.“, разказаха от фирма Мехатроникс.

Решения за интелигентна енергийна инфраструктура

Все по-нарастващият брой електромобили в градската мобилност по света поставя изисквания за достъпност и енергийна устойчивост на инфраструктурата за зареждане на техните акумулаторни батерии. За да отговори на тези предизвикателства, Delta показа цялостните си решения за интелигентна инфраструктура за зарядни станции, включително възобновяеми енергийни източници, системи за захранване с електроенергия (PCS), акумулаторни системи за съхранение на енергия и решения за зареждане на електромобили.

 

“Основен акцент бе поставен върху бързозарядното устройство Ultra-Fast EV с мощност 150 kW, което има модулна мащабируема архитектура и дава възможност за зареждане на четири електромобила едновременно, като осигурява зареждане за 100 km пробег в рамките на десет минути“, поясниха от фирма Мехатроникс. „PCS100 на Delta е 100 kW двупосочна система за преобразуване на мощност между акумулатора и електрическата мрежа, като едновременно с това поддържа нормални параметри на качеството на енергията и енергоснабдяването. PCS100 е предназначена за приложения на открито и е оптимално решение за покриване на пикови натоварвания и за прехвърляне на товари в зарядни станции за електромобили“, допълниха в заключение от доказаната българска инженерингова фирма.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics

Сподели

Още от Град на бъдещето