Сподели

Костал България Аутомотив: „Заедно с нашите клиенти пишем историята на автомобилите на бъдещето“

20 май 2019 г.

Последните изключителни постижения в електрониката позволяват вътрешността на автомобила на бъдещето да се превърне в жив организъм. „Отражателни повърхности се трансформират в прозрачни интерактивни контролни панели. Превозното средство комуникира с пътниците, използвайки светлинни сигнали по повърхностите. Бъдещето на интериорния дизайн на превозните средства е в самия център на революцията в автомобилната индустрия“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Костал България Аутомотив, която се занимава с разработката и производството на електронни и мехатронни компоненти за автомобилната промишленост.

Да изненадаш и възхитиш клиентите

Със своите интелигентни повърхности вътрешността на автомобила оживява. Успокояващият интериорен дизайн при дневния и нощния режим се постигат чрез регулиране яркостта на LED осветлението до нивата на основната осветеност.

Стилна и гланцирана повърхност на управлението за режима на шофиране

Елегантният дизайн постига по-добра идентичност на марката, а контролните панели са органично адаптирани към контурите на конструкцията. Интелигентната електроника и софтуерът зад панелите са невидими, но силно чувствителни. Превключването е интуитивно и се осъществява светкавично. Бързата и безпроблемна реакция прави взаимодействието изключително лесно.

Интелигентен и стилен интериор

„Превключването се извършва чрез анализ на електрически полета, което означава, че няма механични части, които да блокират, залепнат или по друг начин да се повредят от замърсяване или прах. Простотата на интерфейса между сензорните и конструктивните елементи улеснява заводския монтаж на автомобила. . Модулното изпълнение осигурява елементарна и компактна конструкция“, коментираха от Костал България Аутомотив. Инсталирането се осъществява с натиск, при който модулът влиза в мястото си (б.ред. Става въпрос за т.нар. инсталиране без използване на инструменти), което означава, че лесно могат да бъдат изпълнявани различни варианти. Осветлението и сензорната система са в един компонент, изпълнен на принципа plug & play, а високото ниво на електромагнитна съвместимост гарантира безпроблемната работа.

„Нашият силно мотивиран екип черпи вдъхновение от клиентите, които определят или трябва да се съобразяват със съществуващите тенденции“, споделя г-н Йорг Шверак, вицепрезидент на научно-изследователското направление в Kostal Group и член на борда на директорите.

По-малкото всъщност е повече

Перфектната комбинация от прозрачни сензорни повърхности, електроника без смущения и изключително висока резолюция на сензорната система водят до нещо, което досега не беше възможно, а именно елегантните пластмасови детайли оживяват. В показания сензорен модул, термичните слоеве могат да регулират температурата за постигането на още по-голям комфорт в превозното средство.

Добре измислено

Пълната симулация на сензорната система и осветлението по време на фазата на проектиране позволява да се намери най-доброто решение, без да се налага предварителна изработка. Kostal създава модели и прави прогнози за това как даден продукт ще функционира, преди още да бъде произведен, дори един единствен компонент от него. Това не само позволява по-бързата разработка, но и гарантира, че всичко ще бъде така, както трябва да бъде.

Ако и вие сте вдъхновени от автомобилостроенето и искате със знанията и уменията си на инженери и средни техници на създавате автомобилите на бъдещето, не се колебайте на проверите в Инженерна борса какви са свободните работни места в Костал България Аутомотив.

Повече информация за Костал България Аутомотив ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Костал България Аутомотив, Kostal Automobil Elektrik

Сподели

Още от Град на бъдещето