Сподели

Legrand и Somfy си сътрудничат в разработването на нови интегрирани решения за свързан дом

11 януари 2018 г.

Международният лидер в областта на електрическите инсталации и дигиталната сградна инфраструктура Legrand обединява сили с компанията Somfy за предоставянето на интегрирани решения за управление на дома, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Легранд България. „Продуктите на Legrand и Somfy са познати на световния пазар със своята надеждност, качество и дълъг живот. Споделената амбиция на двете дружества е да осигурят съвместимост между техните разработки, предлагайки едно ново преживяване в свързан дом както за своите професионални бизнес клиенти, така и за крайните потребители“, споделиха от българския офис на Legrand.

Somfy е един от световните лидер в производството на задвижвания, контролери и сензори и в автоматизацията на врати и прозорци за дома и строителната индустрия. Чрез новото си партньорство дружеството обединява своята програмата „So Open with Somfy“ с програмата „Eliot“ на Legrand, посветена на свързаните устройства. Сътрудничеството цели създаването на ново свързано решение за управление на дома, интегрирайки решенията Céliane и Netatmo.

„Потребителите ще могат да контролират своята домашна система Céliane с продукти Netatmo, директно чрез софтуера TaHoma и да създава сценарии, включващи както продукти на Somfy, така и на Legrand. Решението ще може да бъде също комбинирано и с приложението Legrand Home + Control”, разясниха от Легранд България.

Новата разработка ще бъде достъпна на пазара през юни 2018 г., първо във Франция, а след това и в цяла Европа, паралелно с разпространението на устройствата за окабеляване на Legrand през годината. Практическото приложение на новото свързано решение за управление на дома на Legrand и Somfy ще бъде за първи път демонстирано през януари на изложението за потребителски технологии Consumer Electronics Show (CES) 2018 в Лас Вегас, САЩ.

Интегрираното решение Céliane и Netatmo ще позволява на потребителите да контролират както обичайните функционалности в дома си, като осветление, електрически контакти и ролетни щори, така и допълнително свързано оборудване, включително термостати, алармени системи, телефони и камери на входни врати. „Устройствата могат да бъдат управлявани както локално, така и дистанционно, като се използва контролер с приложението Home Control, но също и чрез гласово разпознаване посредством приложения като Siri, Alexa, ok Google и Cortana“, допълниха в заключение от българското дружество.


Повече информация за Легранд България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материал: Легранд България, Legrand

Сподели

Още от Град на бъдещето