Сподели

Магия или просто умен дом? Задайте въпросите, които Ви вълнуват на АСС 2024, а отговорите ще получите от Valkrea.House

03 април 2024 г.

 

 

Сградната автоматизация набира все по-голяма популярност, а непрестанното усъвършенстване на технологиите разширява възможностите ѝ за приложение и ползите от нейните интелигентни функции. По време на международния форум Архитектурно-строителна седмица (АСС) 2024, който ще се проведе в Интер Експо Център – София (ИЕЦ) от 3 до 6 април т.г., всички заинтересовани от перспективите ѝ ще могат да зададат своите въпроси, а на тях писмено ще отговори лично управителят на доказаната инженерингова компания Валкреа.Хаус – инж. Митко Цонев, специализирана в областта на професионалните решения за „умен“ дом. Как и къде можете да отправите своите запитвания, ще Ви разкажем в следващите редове.

„Валкреа.Хаус планира и изгражда решения за „умно“ управление на частни домове, жилищни сгради, търговски обекти и офиси. Услугите ни съчетават високо качество, а влаганите технически средства са от водещи производители в областта на сградната автоматизация. Тази комбинация, както и персонализирането на „умните“ системи според спецификите на конкретния обект, нуждите и изискванията на обитателите са стабилната основа зад всеки успешен наш проект“, коментира г-н Цонев пред ДигиталнаИндустрия.bg.

Валкреа.Хаус предоставя професионална инсталация на системи за „умен“ дом, съпроводена от пълен набор от услуги. Интелигентните системи създават усещане за свързаност, уют и спокойствие, което професионалистите от Валкреа.Хаус успешно интегрират в обектите. „Услугите ни са предназначени както за частни лица, така и за корпоративни партньори, които искат да оборудват своя имот с решения за сградна автоматизация. Освен цялостно техническо решение, ние предоставяме на нашите клиенти мобилно приложение за управление на домашните функции, което осигурява отдалечен достъп на потребителите по всяко време“, добавиха специалистите.

Архитектурно-строителната седмица е мащабно B2B изложение, фокусирано върху иновациите и технологиите в строителната индустрия и архитектурата. Сградната автоматизация е актуална и динамично развиваща се област, която все по-уверено се превръща в неразделна част от съвременните домове. Затова и ние от Инженер.bg ще продоставим на посетителите и изложителите на международния форум възможността да зададат въпросите, които ги интересуват по темата на щанда на Инженер.bg, намиращ се в централното фоайе на ИЕЦ, както и на щанда на ПромоТех.bg в изложбена зала 4. Отговор на Вашите въпроси ще даде г-н Митко Цонев, а всички читатели на Инженер.bg ще могат да се запознаят с тях на виртуалните ни страници след форума.

 

Всеобхватни услуги за интелигентни домове с функционалности от ново поколение

Услугите, които специалистите от Валкреа.Хаус предоставят, включват:

  • Анализ и консултация;
  • Изготвяне на концепция;
  • Персонализация;
  • Инсталация и настройка;
  • Поддръжка и надграждане.

 

„Персонализирането на умната система е най-вълнуващата стъпка както за нас, така и за клиентите ни. В тази фаза си проличават незаменимите предимства на умния контрол и автоматизацията“, коментираха интеграторите. Ефектът се постига чрез програмирането на сцени, автоматизации, графици, потребителски и времеви профили, любими команди, както и съответните визуализации и структура на мобилното приложение. „Подходът ни се базира на разбиране и обмен на идеи с клиентите. По този начин крайният резултат е не просто нова технология, а несравним комфорт, комбиниран с отличителен стил и емоция. За целта ние оставаме в ролята на консултанти в рамките на един месец след завършването на обекта, за да направим съответните допълнителни настройки в системата“, обясниха специалистите от Валкреа.Хаус.

Анализ и консултации

В основата на всяка успешна услуга е разбирането на клиентското желание. След обстоен анализ на обекта, професионалистите от Валкреа.Хаус предоставят насоки и съвети за решенията, които трябва да се вземат от клиента, за да избере той възможно най-подходящата, надеждна и функционална система за „умен“ дом, която отговаря на неговите изисквания.

Резултатът е подходяща селекция от устройства, дизайн и функции.

Изготвяне на концепция

„При проектирането на системата изготвяме цялостно решение, което включва вече завършения анализ и взетите решения от клиента. По този начин осигуряваме пълен набор от компоненти, които работят в обща екосистема и със сигурност имат съвместимост помежду си“, информираха от българското дружество.

Резултатът е цялостен проект на „умна“ система, включващ устройства, цени, планиране на изпълнението и план с разположението на компонентите за монтиране.

Инсталация и настройка

Тази услуга включва изпълнение на силно- и слаботоковата електрическа инсталация, както и монтирането на предвидените в проекта компоненти. „След свързването на всяко устройство към електрическата мрежа и/или друг вид окабеляване се изпълнява цялостна настройка и персонализиране на системата, както и тестване на оперативната ѝ готовност. Предаваме обекта с цялостна документация към него и след въвеждане на потребителите в работата с мобилното приложение“, уточниха от Валкреа.Хаус.

Резултатът е напълно функционална инсталация, която е готова за ежедневно използване от крайните потребители.

Поддръжка и надграждане

Поддръжката на системата за умен дом се изразява в три основни аспекта:

  • Поправяне на технически неизправности;
  • Напътстване при управлението ѝ;
  • Добавяне на нови компоненти и/или функции.

 

И в трите случая представител на Валкреа.Хаус ще бъде на разположение за дистанционна интервенция. „Резултатът е навременна реакция при обслужването на системите, включително и тяхното надграждане“, допълниха още от Валкреа.Хаус.

Повече информация за Валкреа.Хаус и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Валкреа.Хаус (Valkrea.House), canva.com

Сподели

Още от Град на бъдещето